Oja semipermanentă: aplicare pas cu pas

Author: Oana Iosif

Manichiura realizată cu ajutorul ojei semipermanente a devenit o tehnică tot mai apreciată de persoanele care își doresc un aspect îngrijit al unghiilor. Specialiștii în nail art afirmă că tehnica aplicării ojei semipermanente a devenit extrem de utilizată atât în saloane de cosmetică cât și la domiciliu. Manichiura realizată cu ajutorul acestui tip de ojă este una rezistentă și are un aspect deosebit.

În continuare vom vedea cum se procedează și care sunt pașii pentru a realiza o manichiură cu ojă semipermanentă.

Atunci când începem procesul de realizare a manichiurii cu oja semipermanentă este extrem de important să ne igienizam mâinile cu ajutorul unui săpun cu acțiune blândă, a unui dezinfectant sau soluție de igienizare.

O atenție deosebită trebuie să acordăm cuticulelor, specialiștii recomandă să împingem cuticulele, pentru acest pas este indicat să folosim instrumente speciale care pot fi din silicon, plastic sau dintr-un material inoxidabil. De asemenea, pentru cuticule se pot folosi bețișoare din lemn, aceste bețișoare sunt de unică folosință.

Unghiile diferă de la persoană la persoană, unele unghii au tendința spre exfoliere rapidă și rupere iar altele sunt tari și rezistente. Pentru fiecare tip de unghie există însă o soluție în ceea ce privește procesul de ingrijire iar pentru a le oferi un aspect natural, se recomanda ca unghiile sa fie matuite cu un buffer.

Un alt pas important în pregătirea unghiilor este îndepărtarea prafului rezultat în urma pilirii acestora. Praful poate fi îndepărtat cu ajutorul unei perii speciale sau cu ajutorul unui aspirator pentru unghii, iar pe NailsFirst.ro găsești ambele produse, acestea au o calitate superioară și o rezistență mare.

Pentru ca populara manichiura cu oja semipermanentă să aibă un aspect plăcut este nevoie ca unghiile să fie degresate și dezinfectate cu ajutorul unui primer. Pentru a realiza acest pas este esențial să utilizați o dischetă sau un șervețel pentru manichiură, cu ajutorul căruia să masați unghiile pe care aplicați primerul.

De asemenea, pentru a amplifica rezistența ojei semipermanente este important să se aplice o bază pe unghii. Base coat-ul este primul strat aplicat pe unghii, care se polimerizează în lampa LED sau UV. De asemenea, este important ca acest strat să se aplice într-o cantitate mică, pentru a nu încărca unghiile.

După ce baza a fost aplicată pe unghii și s-a uscat, este momentul să adaugi primul strat de ojă semipermanentă. Polimerizarea unghiilor pe care a fost aplicat stratul de ojă semipermanentă este asemeni pasului anterior, mai exact unghiile se polimerizează în lampa LED sau UV timp de 2-3 minute.

Următorul pas constă în aplicarea unui al doilea strat de culoare și o nouă polimerizare a unghiilor, timp de 2-3 minute. Este important ca unghiile să nu fie încărcate cu oja iar pentru un plus de strălucire se aplica un strat de top coat, care se polimerizează în lampă.

Finalizarea manichiurii cu oja semipermanentă constă în degresarea unghiilor cu o soluție specială, care este blândă și nu estompează luciul.

NailsFirst.ro vă recomandă să alegeți cu grijă produsele pe care le aplicați pe unghii, deoarece un produs de calitate nu oferă doar rezistență în timp ci și protecție unghiilor. Produsele pe care le recomandăm sunt oja semipermanenta rosalind și oja semipermanenta venalisa

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.