Veşti proaste pentru şoferi! Anunțul care îi va face să scoată bani grei din buzunare

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 19 mai 2021, 17:29
Se scumpește benzina.
Sursa: PixaBay

Carburanții s-au scumpit accelerat în ultimele luni, ca urmare a creșterii prețului petrolului. Cât vor scoate din buzunar toți șoferii din România?

Specialiştii avertizează că litrul de benzină va depăşi pragul de 6 lei în curând. Scumpirea carburanţilor se va simţi puternic în buzunarele românilor.

Citeste si: Cum poți obține un voucher de 500 de lei în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice”? Iată până când te poți înscrie și ce trebuie să faci

Se scumpește benzina!

Scumpirea carburanţilor se va simţi în tot ce cumpărăm: legume, fructe, carne, pâine, pentru că transportul influenţează mult preţurile finale. 

Un plin de benzină este mai scump acum faţă de luna trecută cu aproape 5 lei. Deja, pentru benzina premium, preţul a sărit de 6 lei, dar şi cealaltă se apropie de pragul de 6 lei, potrivit capital.ro.

Există însă și o soluție.

Dacă plecaţi în concediu cu maşina, puteţi face plinul în Bulgaria, unde autorităţile nu au mai mărit preţurile de doi ani.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Incepe programul RABLA pentru electrocasnice 2021! Iata cum se poate obtine un voucher!

“În cel mai scurt timp, se va scumpi, din cauza faptului că preţurile în ultima perioadă au crescut cu 20% comparativ cu anul trecut, suntem obligaţi să mărim şi noi preţul la transport. După cum se ştie, creşterea preţului la carburant duce la creşterea preţului de producţie şi, implicit, la transport, ceea ce va înseamnă o creştere a preţului la produsul final.

În ce priveşte motorina, ieri s-a alimentat în Bulgaria, preţul era de 4,97, comparativ cu cel de la noi, unde motorina este 5,45-5,50 lei litrul”, a declarat, miercuri, Viorel Boşoi, transportator.

Șoferii spun că resimt creșterea prețurilor la carburanți și unii se gândesc să apeleze la alte mijloace de transport. Ei au susținut că au în vedere să renunțe la mașină, cu atât mai mult cu cât și vremea se încălzește.

Citeste si: Şpagă uriaşă oferită de un şofer unui poliţist, pe autostrada A1. Incredibil ce a urmat

“Creșterea prețului carburanților din România trebuie pusă în legătură cu avansul prețului petrolului de la nivel mondial care crește de la o lună la alta. Anul trecut pe vremea aceasta petrolul era undeva la 22 de dolari, acum este undeva la 65 de dolari”, a arătat, în trecut, Adrian Negrescu, analist economic, conform sursei citate.

Anul trecut, în luna aprilie, un litru de benzină costa 4,51 de bani, iar cel de motorină era 4,71 de bani.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.