Vestea momentului! Ce se întâmplă de la 1 iunie? Florin Cîțu a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

Autor: Ana Dinu
Se relaxează masurile de la 1 iunie Foto(4)
Vestea momentului pentru romani!

Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul momentului, iar toți românii trebuie să știe. De la 1 iunie vom avea parte de noi relaxări chiar dacă nu se va atinge pragul de cinci milioane de persoane vaccinate.

Este vestea momentului în România. De la 1 iunie va avea loc o nouă serie de relaxări, astfel o parte din restricțiile impuse pe perioada pandemiei vor fi eliminate, după cu a anunțat premierul Florin Cîțu.

Urmează o nouă serie de relaxări de la 1 iunie

Este vestea mult așteptată de toți românii încă de la începutul pandemiei de coronavirus. Peste mai puțin de două săptămâni, de la 1 iunie, vom avea parte de noi relaxări chiar dacă nu se va atinge pragul de cinci milioane de persoane vaccinate.

Anunțul a fost făcut chiar de premierul Florin Cîțu, în urmă cu puțin timp: “La 1 iunie vor exista relaxări”, a dezvăluit Cîţu, care a vorbit şi despre campania naţională de vaccinare. 

Vaccinarea, singura soluție pentru a reveni la normalitate

Premierul României, Florin Cîțu, îi îndeamnă pe românii care încă nu s-au vaccinat să o facă cât mai curând, pentru a scăpa cât mai repede de pandemia de coronavirus.

Acesta este convins că în curând vom atinge şi pragul de cinci milioane de persoane vaccinate. Acesta ar trebui atins chiar pe data de 1 iunie.

 

“Putem să atingem 5 milioane de vaccinări, dar oboectivul e să depăşim pandemia. O depăşim prin vaccinare. Vaccinarea a dus la o reducere a cazurilor de infectare. Românii se vaccinează în primul rând pentru sănătatea lor”, a

mai spus premierul la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern.

Citeste si: Masca ar trebui să fie obligatorie pentru copii? Un cunoscut medic atenționează: „Situația devine complicată!”

Situația COVID în România astăzi, 19 mai 2021

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 707 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Până astăzi, 19 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.073.679

de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

1.028.554 de pacienți au fost declarați vindecați. 

Până astăzi, 29.716 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 18.05.2021 (10:00) – 19.05.2021 (10:00) au fost raportate 54 de decese (30 bărbați și 24 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese

la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

53 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a înregistrat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.416. Dintre acestea, 718 sunt internate la ATI.  

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.692.982 de  teste RT-PCR și 1.060.331 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 21.321 de teste RT-PCR (12.294 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.027 la cerere) și 10.253 de teste rapide antigenice. 

Citeste si: Nelu Tătaru, mesaj important pentru toți românii: „Încă există un pericol şi odată cu relaxările...” Ce a dezvăluit despre pandemia de coronavirus?