Raluca Turcan, anunțul pe care îl așteptau toți românii! Ce se întâmplă cu minivacanța de 1 iunie? Ministrul Muncii a spus dacă vor fi liberi românii și pe 31 mai

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 25 iul 2022, 04:00
Raluca Turcan, ministrul Muncii
Sursa: Facebook

În acest an, 1 iunie, Ziua Copilului, pică într-o zi de marți, astfel că mulți români s-au întrebat dacă se va proceda ca în alți ani și vor avea parte de încă o zi liberă pentru a lega această sărbătoare de weekend. Ce a spus Raluca Turcan despre minivacanța de 1 iunie?

Ziua de 1 iunie este pe lista liberelor legale oferite de stat, astfel că majoritatea românilor nu vor merge la muncă în această zi dedicată tuturor copiilor. Pentru că pică într-o zi de marți, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat dacă românii vor avea sau nu parte de o minivacanță.

E oficial! Raluca Turcan, anunț despe minivacanța de 1 iunie

Ziua de 1 iunie ar putea reprezenta în acest an, pentru mulți români, un prilej de a se bucura de o minivacanță.

Pentru că Ziua Copilului  este sărbătorită într-o zi de marți, nu sunt deloc puțini cei care s-au gândit la o punte între weekend și 1 iunie, ceea ce ar însemna să fie liberi și pe data de 31 mai.

Citeste si: Anunțul momentului pentru părinți! Ce se va întâmpla cu alocațiile copiilor de la 1 iunie?

În alți ani, autoritățile au decis să le ofere liber românilor în astfel de situații, însă de această dată, lucrurile s-au schimbat.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat că este de acord cu această minivacanță de 1 iunie, dar nu în măsura în care ziua de 31 mai să fie liberă de la stat. Ministrul Muncii a precizat că românii care vor să se bucure de o minivacanță de 4 zile ar putea ca în ziua de 31 mai să își ia o zi de concediu și astfel ar crea o punte între weekend și ziua liberă.

„Discuţia este mai un pic mai delicată. Știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte pot să își ia o zi de  concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu.

Nu am discutat lucrul acesta, punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu.”, a precizat ministrul Muncii, Raluca Turcan. 

Astfel, șansele ca românii să beneficieze de o nouă zi liberă, fără a-și lua concediu, sunt foarte mici, având în vedere declarațiile făcute de Raluca Turcan.

Citeste si: E oficial! Părinții vor primi un stimulent de inserție de 1.500 de lei. Anunțul făcut de Raluca Turcan