ULTIMĂ ORĂ! Guvernul Cîțu, demis? Ce se întâmplă pe 14 iunie

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 27 mai 2021, 10:56
Guvernul Citu, demis!

Marcel Ciolacu a anunțat că parlamentarii PSD vor depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu 

Miercuri, în plenul Parlamentului, președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că parlamentarii partidului vor depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu pe data de 14 iunie, ca urmare a "eșecului privind Planul Național de Redresare și Reziliență" și a "refuzului premierului de a-l depune în Parlament."

Citeste si: Florin Cîțu, cea mai bună veste pentru români: „Valul 3 a dispărut!” Ce se va întâmpla de la 1 iunie, 1 iulie și 1 august?

Motiune de cenzura pentru demiterea Guvernului Citu

Potrivit Digi24, Marcel Ciolacu a anunțat în plenul Parlamentului, la finalul ședinței în care premierul a venit să prezinte PNRR, ca parlamentarii partidului vor depune o moțiune de cenzură.

"Astazi nu a fost prezentat in plenul Parlamentului Planul National de Redresare si Rezilienta. Tot ce stim despre PNRR este ca nu vizeaza dezvoltarea Romaniei, ci un plan de austeritate.

Raspunsul PSD nu poate fi decat unul singur. Pe 14 iunie depunem motiune de cenzura avand ca motiv principal esecul Guvernului in privinta Planului National de Redresare si Rezilienta"
,a spus Ciolacu.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, reactie transanta, dupa ce liderul PNL, Ludovic Orban, a zis ca romanii ar putea plati pentru vaccinul anti-COVID-19! Ce se va intampla in viitor?

Social-democrații au remis un comunicat de presă în care anunță că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului va fi depusă „pentru eșecul în elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență și pentru refuzul premierului Cîțu de a-l prezenta în Parlament”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„În pofida repetatelor apeluri ale PSD pentru organizarea unei ample dezbateri între partidele parlamentare, astăzi s-a făcut dovada că Guvernul Cîțu nu dorește o astfel de colaborare și ascunde cu premeditare ceea ce ar trebui să fie Planul Național de Redresare și Reziliență”, scrie în comunicatul PSD.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu a anunțat noile măsuri de la 1 iunie. Ce relaxări îi așteaptă pe români

PSD susține că „tot ceea ce se știe în legătură cu acest subiect e că Guvernul a pregătit un plan diabolic de austeritate, sub forma unui acord de tip FMI, pe care vrea să-l împacheteze în poleiala europeană a PNRR”, conform Libertatea.ro.

Ludovic Orban a fost intrebat ce părere are despre moţiunea de cenzură pe care vrea să o depună PSD, acesta a spus: "O bulă de săpun.

Trebuia şi ei să depună moţiune de cenzură. Ce să facă PSD? Oricum ar fi depus moţiune şi dacă nu era PNRR."

"Noi ne bucurăm că depun moţiunea de cenzură pe tema PNRR, pentru că avem din nou ocazia să prezentăm românilor ce vom face cu aceste resurse importante care sunt alocate în cadrul PNRR. Preşedintele României, reprezentanţii României au participat la elaborarea deciziei la nivel european pentru acest program excepţional, care va ajuta la relansarea economică a Europei şi a României", a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, reactie transanta, dupa ce liderul PNL, Ludovic Orban, a zis ca romanii ar putea plati pentru vaccinul anti-COVID-19! Ce se va intampla in viitor?

Planul Național de Redresare și Reziliență a fost prezentat miercuri, în Parlament, de premierul Florin Cîțu. Documentul care prevede accesarea de fonduri din mecanismul european de redresare și reziliență în valoarea de 29,2 miliarde de euro urmează să fie trimis luni la Bruxelles.