Mențineți-vă autoturismul impecabil cu ajutorul celor de la Pieseautocaroserie.ro!

Author: Oana Iosif

În ultimul secol, industria auto a evoluat extrem de mult, fapt pentru care, în prezent ne putem bucura de mobilitate și transport sigur, indiferent de distanțele pe care le avem de parcurs, fie că facem naveta către job, fie că dorim să plecăm într-o vacanță, la cumpărăturile de week-end și așa mai departe.

Dacă doriți să vă bazați pe propriul autoturism pentru a vă transporta în siguranță indiferent de distanță, atunci trebuie să vă întrețineți mașina într-un mod corespunzător.

În momentul în care doriți să aveți o mașină în stare bună de funcționare, trebuie să știți că trebuie să verificați periodic starea fluidelor, să faceți o vizită unui service autorizat pentru o verificare amănunțită, iar la nevoie, în cazul în care trebuie să interveniți pentru înlocuirea anumitor piese sau componente, să apelați la un furnizor serios și de încredere, precum sunt cei de la https://www.pieseautocaroserie.ro/.

Starea tehnică este extrem de importantă și trebuie să reprezinte grija numărul 1 pentru fiecare posesor de autoturisme. Totuși, nici din punct de vedere estetic nu trebuie să neglijați mașina. De exemplu, dacă aveți probleme serioase cu rugina, aveți toate șansele ca în momentul următorului ITP, să nu treceți inspecția.

Rugina excesivă în zona pragurilor, în zona tragerelor, a ușilor și așa mai departe, ori chiar un far spart, cu siguranță nu vă va ajuta să treceți inspecția tehnică periodică, iar dacă vă numărați printre aceia care sunt în căutarea unor astfel de componente, sunteți invitați să accesați magazinul online Pieseautocaroserie.ro, magazin care pune la dispoziția celor care au nevoie, o gamă extrem de variată de piese și componente pentru caroserie, toate fiind disponibile la un raport calitate/preț foarte avantajos.

Autoturismul personal este un bun fără de care viața ne-ar fi mult mai grea. Tocmai din acest motiv, este important să avem grijă de mașina personală, astfel încât aceasta să poată rula în deplină siguranță, fără a pune în pericol siguranță traficului rutier.

Există de asemenea, pe lângă o verificare optică a esteticii mașinii, și posibilitatea de a face dumneavoastra câteva lucruri astfel încât să vă puteți asigura că aveți un autoturism în stare optimă de funcționare.

Verificați uleiul de motor

Cel mai simplu mod de a vă asigura că mașina dumneavoastră funcționează în condiții optime, este verificarea regulată a uleiului de motor. Pentru a vă putea asigura că verificați corect nivelul uleiului, este esențial ca mașina să fie parcată pe o suprafață plană.

De asemenea, este recomandat să schimbați uleiul de motor la fiecare 10.000 de kilometri sau în funcție de specificațiile date de producător. Acest lucru se datorează faptului că uleiul nu doar vă lubrifiază motorul, ci și dispersează căldura.

Dacă nu vă schimbați uleiul, acesta va deveni ars și va lăsa sedimente carbonizate care cu timpul pot duce la distrugerea motorului.

Alimentați numai cu combustibil de calitate

Un combustibil de proastă calitate, nu numai că va înfunda filtrul prin care trece în drumul sau spre motor, dar nu va putea asigura o ardere eficientă, se poate ajunge la defecțiuni ale injectoarelor în special dacă este vorba despre motorină, iar motorul nu va mai putea funcționa în parametrii optimi sau nu vă mai porni deloc.

Asigurați presiunea optimă în anvelope

Asigurați-vă că anvelopele dumneavoastră au o presiune optimă, deoarece acestea pot face o mare diferență în ceea ce privește consumul de combustibil. Dacă anvelopele au o presiune scăzută, va exista mai mult contact între suprafața lor și șosea.

Acest lucru înseamnă mai multe fricțiuni și acest lucru poate face ca motorul să fie nevoit să depună mai mult efort pentru a pune mașina în mișcare, fapt care va duce la creșterea de combustibil. În plus, dacă anvelopele nu au o presiune corespunzătoare în funcție de încărcătură, se vor uza prematur iar mașina nu va mai putea fi la fel de stabilă. Stabilitatea este afectată în special dacă anevlopele au o presiune mult prea mare.

Mențineți nivelul lichidului de frână

Unul dintre fluidele esențiale pe care trebuie să le verificați din când în când, în special dacă sezistati o schimbare a comportamentului sistemului de frânare, este lichidul de frână. Pentru a verifica nivelul lichidului de frânare, asigurați-vă că mașina dumneavoastră este așezată pe o suprafață plană, precum și în cazul verificării nivelului de ulei motor.

Nivelul optim de lichid de frână este între marcajele minime și maxime. În cazul în care există scurgeri, este esențial să interveniți cât mai repede în rezolvarea problemei și nu trebuie să mai circulați cu mașina până la remediere.

Verificarea stării și nivelului lichidului de răcire

Agentul de răcire previne în primul rând supra încălzirea motorului. Antigelul este realizat astfel încât să mențină o temperatură optimă a motorului, fiind fabricat din compuși speciali. În general, antigelul se combină în proporție de 50:50 cu apa distilată, astfel încât să poată asigura o răcire optima.

În plus, datorita compușilor din care este fabricat, antigelul are și rol anticoroziv, astfel încât interiorul motorului să nu ruginească și să nu existe depuneri. De asemenea, aceste depuneri pot afecta pompa de apă sau termostatul.

În ceea ce privește fluidele unei mașini, fiecare producător de autoturisme, specifică pentru fiecare model în parte, care este intervalul de timp sau de număr de kilometri la care trebuie schimbate fluidele care ajuta la funcționarea optimă a mașinii dumneavoastră.

Tocmai de aceea, este esențial să consultați manualul și să respectați fiecare revizie în parte. Dacă veți face acest lucru, cu siguranță vă veți putea bucura de autoturismul dumneavoastră mulți ani și un număr impresionant de kilometrii, fără nici un fel de intervenție costisitoare.



 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.