Mester-Metal.ro | Totul despre alegerea porţilor de calitate!

Author: Oana Iosif

Alegerea gardului şi a mai ales a porţii nu este o operaţiune uşoară, mai ales că pe piaţa vei găsi o mulţime de variante, care mai de care mai atrăgătoare, diferite ca model, preţ şi culoare. Arhitectura unei case şi imaginea unei curţi pot fi puse în valoare de un gard şi o poartă construite din materiale de calitate şi culori bine alese. Bineînţeles că aceste aspecte depind în mare parte şi de preferinţele şi necesităţile beneficiarului final, dar mai ales de bugetul acestuia.

La noi în ţara se pune un foarte mare accent pe împrejmuirea curţilor. Această operaţiune poate fi realizată atât înaintea lucrărilor de construire a casei, dar şi după finalizarea acestora. La alegerea gardului şi a porţilor trebuie luate în considerare mai multe aspecte, precum: model, materiale, buget, culori şi aşa mai departe.

Care este rolul gardului şi a porţii?

În primul rând împrejmuirea curţilor asigură securitatea întregii proprietăţi, contribuie la protejarea intimităţii, reduce poluarea fonică şi ajută la delimitarea zonei funcţionale – asigurând şi accesul pe proprietate. De asemenea, aşa cum pomeneam anterior gardul şi poarta au suficiente posibilităţi de a se manifesta şi pe plan estetic.

În continuarea, alături de specialiştii Mesteri-Metal.ro, îţi vom povesti despre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare la alegerea unei porţi sau a unui ansamblu de porţi.

  1. Materialul din care este poarta confecţionată

Considerăm că este mai important să te gândeşti la cât de rezistent este materialul din care poarta pe care doreşti să o achiziţionzi este realizată şi mai apoi la culori ori modele. Prin urmare, trebuie să te documentezi asupra:

  • Durabilităţii şi rezistenţei în timpul utilizării;

  • Întreţinerea pe parcursul exploatării porţii;

  • Revopsirea ansamblului de porţi, repararea ori înlocuirea lor;

2. Greutatea porţii

  • Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi o poartă pentru curtea ta, este greutatea finală a acesteia. Acest lucru este extrem de important, deoarece de el va depinde şi sistemul de prindere pentru care vei opta, necesarul de stâlpi, dar şi modul în care stâlpii vor fi construiţi astfel încât să poată să susţină greutatea porţii. Spre exemplu, dacă vei opta pentru o poartă tip jaluzea din inox, nu va trebui să îţi faci atât de multe griji, căci acest tip de poartă este mult mai uşoară comparativ cu o poartă din fier forjat. Mai multe modele de porţi tip jaluzea din inox poţi găsi şi pe https://mester-metal.ro/porti_jaluzele/.

3. Tipul de deschidere

  • Dacă îţi doreşti un ansamblu de porţi, tipul de deschidere este extrem de important pentru că te poate ajuta să economiseşti spaţiu. Prin urmare, pe piaţa vei găsi mai două tipuri de porţi:

  • poartă batantă care mai este cunoscută şi sub numele de poartă pe balamale.

  • poartă culisantă care este pretabilă în cazul deschiderilor largi.

    În alegerea tipului de deschidere trebuie să ai în vedere şi spaţiul pe care îl ai disponibil, astfel încât deschiderea să se poată realiza fără probleme.

4. Deschidere manuală sau automată

  • Dacă îţi doreşti o poartă sau un ansamblu de porţi complet automatizat (deschidere, închidere, interfon, video interfon şi aşa mai departe) trebuie să ai în vedere că acest tip de sistem necesită să fie instalat încă de la începutul lucrărilor. Dacă te decizi să automatizezi ansamblul de porţi după ce lucrările au fost finalizate, trebuie să ai în vedere faptul că trebuie realizate săpături, iar stâlpii de susţinere trebuie sparţi pentru introducerea unor tuburi din PVC care să conţină firele electrice pentru iluminare, interfon, motorizare etc.

5. Model şi culoare

  • În ceea ce priveşte modelul, dar şi culoarea trebuie să ştii că nu prea există limite. Căci în ziua de astăzi există o mulţime de echipamente care îi pot ajuta pe specialişti să realizeze orice model de poartă, în orice culoare dorită. Bineînţeles că în funcţie de complexitatea proiectului se va stabili şi preţul.

    Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere în alegerea modelului este tipul de umplere. Mai precis, pe piaţă vei găsi modele:

  • Care nu au spaţii între elementele porţii, acest model asigură o opacitate completă şi un nivel ridicat de intimidate;

  • Parţial opace – o combinaţie dintr-o parte plină şi o parte cu spaţii.

  • Aerisite care permite expunerea unor părţi ale curţii - casei;

    În ceea ce priveşte culoarea vei avea o mulţime de opţiuni. Bineînţeles că, îţi recomandăm să alegi o culoare care să se armonizeze şi cu celelalte elemente (casă, garaj etc.).

6. Buget

  • Ca în cazul oricărei alte achiziţii şi preţul este un element care poate influenţa alegerea. De asemenea, îţi recomandăm să nu alegi cel mai ieftin ori cel mai scump model de pe piaţă. Ci să alegi un produs care are mai multe avantaje, decât dezavantaje, care să fie uşor de întreţinut, să fie rezistent şi să se plieze pe nevoile tale.

7. Furnizor | Producător

  • După cum bine ştii, brandul poate avea o influenţă mare asupra deciziei. Mester-Metal.ro proiectează, produce şi furnizează, de mai bine de 8 ani, balustrade metalice, porţi şi garduri metalice decupate de o calitate superioară. Produsele se pot realiza în diferite dimensiuni, sunt disponibile într-o gamă variată de culori şi modele şi sunt potrivite atât pentru uz comercial, cât şi pentru uz rezidenţial.

    Alegerea unui gard sau a unei porţi nu este una uşoară, dar cu puţin documentare şi cu alegerea unui partener cu experienţă cu siguranţă vei reuşi să iei cea mai bună decizie.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.