Ludovic Orban spune că actuala coaliție nu va majora alocațiile, așa cum s-a votat și în Senat, deși CCR a decis că alocațiile trebuie să fie dublate, așa cum s-a votat.
Ludovic Orban: "Nu există resurse pentru creșterea alocațiilor"
Ludovic Orban a anuntat ca alocațiile copiilor nu vor crește începând cu 1 iulie, așa cum era programat inițial. Acesta sustine că acest subiect va fi discutat într-o ședință a colaiției care va avea loc în această săptămână, însă cel mai probabil, votul va fi negativ.
"Cu siguranță la prima ședință, ar fi trebuit săptămâna aceasta. La prima ședință a coaliției, vom discuta. Punctul nostru de vedere e că susținem formula votată în Senat, să crească alocațiile să nu existe creșterile de la 1 iulie", a declarat Orban, conform stiripesurse.ro.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citeste si: Raluca Turcan anunță o nouă Lege a pensiilor! Toate pensiile vor fi RECALCULATE
Conform modificărilor votate în Senat, alocațiile vor creste cu 1 ianuarie 2022. Motivul invocat de Orban este că în acest moment nu sunt resurse pentru o creștere a alocațiilor.
"Au mai apărut păreri... Sunt convins că vom ajunge la o soluție. PNL și nu numai PNL, majoritatea coaliției, a hotărât o formă la Senat prin care majorarea alocațiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie. Ca să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an dacă vrem să le creștem și la anul. Ca atare, noi susținem ca formula de creștere a alocațiilor care s-a făcut de la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci de la anul", a mai spus Ludovic Orban citat de Digi24.
PNL, în 2019: "Cerem creșterea alocațiilor"
În 2019, când PSD era la putere, parlamentarii PNL au forțat un amendament prin care au fost dublate, deși acest lucru a dus la creșterea deficitului bugetar de la 2,55 la 2,76%.
Citeste si: Pensii 2021. Cine poate cumpăra vechime în muncă pentru pensie și care e procedura
"Un amendament susţinut de cei 4,3 milioane de copii care trăiesc în România. Avem o alocaţie de 84 de lei, asta înseamnă 2 lei pe zi. O bătaie de joc pentru că, în UE, ne situăm pe ultimul loc, deşi, din punct de vedere demografic, stăm extrem de prost. Rata natalităţii este cea mai scăzută din ultimii o sută de ani, iar voi, prin măsurile voastre, aţi reuşit să trimiteţi în Diaspora numai anul trecut peste 300.000 de români. Vă cer respectuos, în numele copiilor şi al viitorului României, să votaţi acest amendament. Nu aveţi absolut nicio scuză să nu votaţi acest amendament", a spus deputatul liberal Robert Sigartău în 2019.