"Ciuperca neagra", care ii afecteaza pe pacientii infectati cu varianta indiana de coronavirus, se raspandeste in lume! Ce spun specialistii OMS?

Autor: Ana Filip
Actualizat: 06 iun 2021, 15:04

Afectiunea numita "ciuperca neagra", care ii mutileaza pe pacientii infectati cu varianta indiana a coronavirusului, se extinde din ce in ce mai mult in lume.

Potrivit "The Times", infectia fungica, denumita si "ciuperca neagra", care ii mutileaza pe pacientii infectati cu varianta indiana a noului coronavirus, a inceput sa se extinda si in alte zone ale Globului. Au fost recent identificate un prim caz in Chile, dupa ce saptamana precedenta fusesera depistate cazuri de infectie fungica in Uruguay si Rusia.

"Ciuperca neagra", care ii afecteaza pe pacientii infectati cu varianta indiana a coronavirusului, se extinde la nivel global!

Specialistii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) sunt ingrijorati de faptul ca infectia fungica, denumita si "ciuperca neagra" a inceput sa se raspandeasca din ce in ce mai mult la nivel global. Recent a aparut in prim caz in Chile, dupa ce saptamana trecuta se inregistrasera cazuri in Uruguay si Rusia. In Uruguay infectia fungica a fost depistata la un pacient in varsta de 5o de ani, care abia se vindecase de COVID-19 si se afla in convalescenta.

"Cazuri de infecții fungice au fost detectate încă de la începutul pandemiei, dar frecvența lor a crescut și au apărut cazuri grave", a transmis Societatea de Boli Infecțioase din Chile, potrivit romaniatv.net

In Rusia s-au inregistrat cazuri de infectie fungica rara si mortala ce s-a manifestat la pacientii infectati deja cu noul coronavirus si pe cei care au trecut deja prin boala.

Mucormicoza, denumita si „ciuperca neagră”, a desfigurat la inceput pacientii cu coronavirus din India, a transmis presa din Rusia.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Experții rusi in sanatate publica au precizat faptul ca mucormicoza, pe care medicii indieni au spranumit-o „ciuperca neagră” din cauza pigmentării sale întunecate, nu se răspândește de la om la om, iar in Rusia nu exista deocamdata riscul aparitiei unui focar. Infecția fungica are o rată de mortalitate de 50%, se manifesta de obicei mai intai in nas si apoi apare si in ochi si chiar la nivelul creierului.

Citeste si: "Ciuperca neagră", infectia care afecteaza pacientii cu COVID-19 din India, a ajuns tot mai aproape de Romania! Iata unde s-au inregistrat recent primele 10 cazuri

Citeste si: Avertisment dur venit din partea unui medic: „Acest virus se cronicizează, se transformă într-o boală...” Ce se întâmplă cu persoanele care nu se tratează de COVID-19?