5 simptome care îți pot arăta că ai avut COVID-19. Ce au descoperit oamenii de știință?

Autor: Amalia Georgescu
Simptome care pot arăta că o persoană a fost infectată cu noul coronavirus
Sursa: unsplash

Cercetătorii sunt de părere că numărul persoanelor infectate cu COVID-19 ar putea fi mult mai mare la nivel mondial, punându-i la socoteală și pe asimptomatici. Cum îți poți da seama dacă ai avut sau nu COVID-19?

În timp ce majoritatea persoanelor infectate cu noul coronavirus se confruntă cu simptome specifice, iar starea lor de sănătate este alterată, specialiștii în sănătate sunt de părere că există și persoane care deși s-au infectat cu COVID-19 nu au avut probleme serioase de sănătate, motiv pentru care nu s-au testat pentru a vedea cu exactitate dacă s-au infectat sau nu cu coronavirus. Ce simptome le-ar putea arăta oamenilor că au avut virusul?

Cum îți poți da seama dacă ai avut COVID-19? 

Un studiu publicat în revista Annals of Clinical and Translational Neurology arată că pot există mai multe simptome care să anunțe prezența noului coronavirus în organism. După ce au ținut sub observație 412 pacienți, oamenii de știință au ajuns la concluzia că 82% s-au confruntat cu probleme neurologice chiar și după vindecare. În plus, cercetătorii sunt de părere că există 5 simptome care pot indica prezența virusului, potrivit noutati.info.

Citeste si: Noi detalii incredibile care schimba tot ceea ce se stia despre COVID-19! Virusul SARS-CoV-2 ar fi fost creat in laboratorul din Wuhan si modificat sa para natural ulterior!

1. Dureri musculare

Studiul arată că 44,8% din participanți s-au confruntat cu dureri musculare după ce s-au infectat cu COVID-19, astfel că acesta ar putea reprezenta un prim semn al bolii.

Durerile musculare apărute fără un motiv anume au fost raportate ca simptom al infecției cu COVID-19. Specialiștii în sănătate au precizat că aceste dureri pot să persiste și după vindecare și că pot să apară și în cazul celor infectați cu coronavirus, dar care nu au întâmpinat probleme serioase de sănătate sau alte simptome asociate bolii.

2. Dureri de ochi

Durerile apărute în zona ochilor pot fi un alt semn al infectării cu COVID-19, sunt de părere oamenii de știință.

Aceștia spun că multe persoane pot ignora acest simptom, având în vedere că de multe ori este pus pe seama oboselii sau folosirii în exces a ecranelor luminoase.

3. Dureri ce cap

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Banala durere de cap este pe lista simptomelor asociate noului coronavirus, mai ales atunci când vine vorba despre o durere persistentă. Pentru că este o problemă de sănătate cu care oamenii se confruntă frecvent, specialiștii sunt de părere că aceasta ar fi putut fi tratată cu indiferență de persoanele infectate cu COVID-19, mai ales dacă a fost singurul simptom al bolii. 

4. Confuzia mentală

Oamenii de știință spun că sunt șanse mari ca cei care s-au confruntat cu confuzia mentală să fi fost infectați, de fapt, cu COVID-19, având în vedere că acest simptom a fost raportat de 31,8% din participanții la studiu.

5. Pierderea gustului și a mirosului

O mulțime de persoane au precizat că în urma infecției cu COVID-19 și-au pierdut gustul și mirosul, astfel că și acesta ar putea fi un semn care să anunțe infectarea cu noul coronavirus.

Astfel, potrivit studiului, chiar dacă nu s-au testat pentru a fi confirmați cu COVID-19, cei care au experimentat astfel de simptome ar fi putut avea boala, însă specialiștii spun că este nevoie de teste suplimentare pentru a stabili cu exactitate dacă virusul a existat sau nu în organism. 

Citeste si: Boala care afectează din ce în ce mai multe persoane. Medicii atenționează: „Când este diagnosticată, nu mai putem vorbi de vindecare!” Cum poate fi prevenită?

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.