Vești proaste pentru șoferi! Vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru carburanți. Cât costă litrul de benzină?

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 26 iul 2022, 04:25
Benzian si Motorina, mai scumpe in 2021

Vești proaste pentru șoferi, prețul carburanților a crescut considerabil în ultima perioadă. Câți bani trebui să scoateți din buzunar pentru a face plinul?

De câte ori vor merge cu mașina, românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru convustibil. În ultima perioadă, prețurile carburanților au crescut destul de mult, iar diferența de prețuri este la fel de mare. 

Prețul carburanților a crescut. Cât trebuie să scoată românii din buzunare pentru un litru de benzină sau de motorină?

Comparând cu anul trecut, românii scot mai mulți bani din buzunare pentru carburanți. Specialiștii sunt de părere că această scumpire a convustibililor ar putea fi provocată de relaxarea măsurilor impuse de lege în

contextul actual al pandemiei de coronavirus.

Prețul benzinei și al motorinei a crescut considerabil în ultimii ani. În ultima lună, benzina a suferit o scumpire de 1,3%, în timp ce motorina s-a scumpit cu 2,4%. Mai exact, românii vor scoate din buzunare 5,63 de mai pentru litrul de benzină, iar pentru motorină 5,56 de bani pentru litrul de motorină.

În comparație cu anul 2020, în luna iunie scoteam din buzunar 4,37 de bani pentru litrul de benzină, iar pentru litrul de motorină 4,55 de bani. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru un plin de 50 de litri, pentru alimentarea cu benzină va trebui să scoatem din buzunar 281 lei, iar pentru un plin cu motorină trebuie să plătim 279 lei, mult mai mult decât suma pe care am fi plătit-o anul trecut.

Citeste si: Veste neașteptată pentru români! Prețul gazelor crește cu 25%. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Ce spun specialiștii în economie despre aceste scumpiri

Specialiștii sunt de părere că aceste scumpiri sunt provocate de relaxarea măsurilor, care au provocat o mobilitate mai mare, care efectiv a dus la creșterea prețului carburanților.

Cu cât sunt mai multe persoane care utilizează mașina, cu atât cererea pentru carburant este mult mai mare, așa că toate companiile petroliere au decis să mărească prețurile pentru a face profit.

Experții economici au explicat că această scumpire a carburanților înseamnă, de fapt, și creșterea altor servicii sau produse. Astfel, românii trebuie să plătească sume colosale pentru alimetarea mașinilor.

Citeste si: Veşti proaste pentru şoferi! Anunțul care îi va face să scoată bani grei din buzunare