Eroare medicală de proporții la vaccinarea anti-COVID-19! Persoane imunizate cu doze expirate. Unde s-a întâmplat?

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 26 iul 2022, 04:55
Eroarea extrem de gravă la vaccinarea anti-COVID-19
Sursa: PixaBay

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în toată lumea, iar autoritățile au pregătit o campanie amplă de imunizare. Însă, la vaccinarea anti-COVID-19 s-a produs o eroare extrem de gravă.

Medicii au făcut o eroare foarte gravă care la pus în pericol viața  a aproximativ 1.000 de oameni. Aceste persoane au fost imunizați cu doze expirate.

Citeste si: Vești importante pentru românii vaccinați cu Pfizer. Ce influență poate avea asupra imunității noua versiune a virusului COVID numită Delta

Imunizare cu doze expirate

În Statele Unite ale Americii, cadrele medicale au imunizat aproximativ 1000 de persoane cu doze expirate. Ce răspuns au dat autoritățile?

Eroarea extrem de gravă la vaccinarea împotriva noului coronavirus a avut loc În Statele Unite ale Americii. Sute de persoane din New York au fost vaccinate cu doze expirate de la Pfizer. Un operator al centrului de vaccinare din Times Square a anunțat 899 de pacienți de cele întâmplate, potrivit wowbiz.

Citeste si: De la 1 iulie vom avea certificat verde de vaccinare. Anunțul făcut de Florin Cîţu

Se pare că vaccinul a rămas în congelator mai mult decât era necesar, iar în momentul în care pacienții au venit să se imunizeze li s-au administrat dozele respective. Însă, autoritățile susțin că totuși nu se poate vorbi de consecințe negative în cazul persoanelor imunizate cu vaccinul expirat

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vaccinarea în România

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 15 iunie a.c.,ora 17.00, este următoarea:   32.325  de persoane vaccinate. 21.911 cu Pfizer, 1.828 cu Moderna, 1.366 cu AstraZeneca și 7.220

cu Johnson&Johnson.  

De la începutul campaniei de vaccinare, din data de 27 decembrie 2020, au fost imunizate 4.580.633 de persoane, din care 4.245.251 cu schema completă. 

Citeste si: Premierul Florin Cîțu atrage atenția: „Nu am depășit încă pandemia!” Ce se va întâmpla cu măsurile de relaxare promise de la 1 iulie?

În ultimele 24 de ore, cel mai mai administrat vaccin ca primă doză a fost serul Jognson&Johnson, administrat într-o singură doză.

7.220 de persoane au ales acest ser, în timp ce vaccinul Pfizer, până acum cel mai popular, a fost administrat ca primă doză la doar 5.836 de persoane.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 28 reacţii adverse- 3 de tip local şi 25 de tip general.

Citeste si: Reguli pe care toți românii trebuie să le respecte, începând de MÂINE. E oficial!

Conform CNCAV, 143 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Vaccinul Pfizer-BioNTech  se administrează din data de 27 decembrie 2020
Vaccinul Moderna  se administrează din data de 4 februarie 2021
Vaccinul AstraZeneca  se administrează din data de 15 februarie 2021
Vaccinul Johnson&Johnson  se administrează din data de 4 mai 2021 și este în doză unică, potrivit digi24.

 

 

 

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.