Doctorii fac apel pentru donare de sânge. Președintele Colegiului Medicilor din România: "Nu avem sange!"

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 26 iul 2022, 05:55
Doctorii fac apel pentru donare de sânge.
Sursa: PixaBay

Medicii din România fac un apel către români să doneze sânge, deoarece este nevoie acută în spitalele din țară.

Doctorii spun că "este nevoie acută de sânge în spitalele din țară", asfel aceștia fac apel la români să doneze precizând că spitalele au nevoie constantă de sânge.

Citeste si: Motivul pentru care vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson pot duce la apariția cheagurilor de sânge. Ce ar trebui modificat pentru a preveni reacțiile adverse?

Medicii fac apel la români pentru a dona sânge

Ziua de 14 iunie a fost stabilita de catre OMS ca Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, care a fost sarbatorita pentru prima oara in 2004 la Johanesburg, Africa de Sud. 

Citeste si: Noi cazuri de tromboza inregistrate in Marea Britanie, dupa vaccinarea cu serul AstraZeneca!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Doctorii spun de foarte multe ori ca pacientii care au nevoie acuta de sange trebuie sa amane diverse proceduri medicale sau tratamente.

“Avem lipsa de sange in spitale, iar numarul donatorilor este inca foarte mic. Zilnic aud de la colegii mei: ‘nu avem sange’. Haideti sa ne unim fortele si sa preschimbam ‘Nu avem sange’ in Avem sange’! Ca medic hematolog vad zilnic cat de importanta este existenta unor cantitati suficiente de sange atunci cand ai nevoie.

Haideti, toti cei care putem sa donam sange, sa fim implicati in viata comunitatii, pentru ca donarea de sange inseamna si responsabilitate”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Coriu, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), intr-un comunicat de presa.

Citeste si: Anunțul momentului! Când începe vaccinarea la medicii de familie și ce ser va fi folosit?

Luni, De Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, sute de persoane s-au mobilizat și au demonstrat că un gest simplu poate salva vieți.

“Donarea de sange inseamna categoric viata. Sa ne gandim ca pot exista in spitale acum pacienti care asteapta interventii chirurgicale sau care au diverse probleme de sanatate, iar lipsa de sange le pune viata in pericol. Donarea de sange inseamna salvarea de vieti. Tocmai din acest motiv spunem deseori ca sangele inseamna viata – viata pentru semenii nostri sau poate chiar pentru cineva drag noua. In anumite perioade, medicii se confrunta cu deficit de sange in diverse spitale.

Va indemnam sa donati sange. Sangele donat de cei a caror stare de sanatate permite donarea salveaza vieti. Donarea de sange este o actiune voluntara si umanitara. Avem nevoie de dumneavoastra, donatorii de sange, pentru semenii nostri! Stiati ca din sangele pe care il donati o data ajutati medicii sa salveze 3 persoane?”, a declarat si prof. univ. dr. Catalina Poiana, presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti.