Vaccinarea devine OBLIGATORIE in aceasta tara! Mii de români vor fi afectați

Autor: Elena Padure
Actualizat: 26 iul 2022, 08:20
Vaccinarea va fi obligatorie pentru angajatii din caminele de batrini din Marea Britanie

Autortitățile britanice au luat decizia de a impune vaccinarea obligatorie pentru angajații din căminele de bătrâni.

În Marea Britanie, vaccinarea devine obligatorie pentru un anumit segment de populație. Este vorba despre angajații din căminele de bătrâni din Marea Britanie.

Vaccinarea devine obligatorie în Marea Britanie, pentru o anumită categorie de angajați

Autoritățile britanice au anunţat miercuri că vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie pentru persoanele care lucrează în căminele de bătrâni din Marea Britanie.

Inclus în această măsură va fi și personalul non-medical.

Astfel, mii de Români care lucrează în domeniu, penste hotare, vor fi afectați de această decizie.

"Vaccinurile salvează vieţi şi, deşi majoritatea personalului şi rezidenţii căminelor de bătrâni sunt în prezent vaccinaţi, trebuie să facem tot posibilul pentru a reduce în continuare riscul", a declarat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, într-un comunicat de presă.

Vaccinarea obligatorie va fi un  "pas esenţial pentru a proteja în continuare căminele de bătrâni astăzi şi în viitor", mai crede ministrul, conform Agerpres.ro.

Dacă va fi aprobată de Parlament, această lege va viza tot personalul medical, dar şi toţi frizerii, cosmeticienele, voluntarii şi alţi comercianţi care își desfășoară activitatea în căminele de bătrâni. Ei vor fi nevoiți să se vaccineze până în luna octombrie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Regulanu se va aplica şi rudelor rezidenţilor, minorilor, persoanelor care vin să facă lucrări urgente, și nici celor care nu pot face vaccinul din motive medicale. 

Citeste si: Un nou vaccin împotriva Covid-19. Țara care deja testează serul de imunizare

Campania de vaccinare în România

Relaxarea măsurilor de siguranță a dus și la o încetinire a ratei de vaccinare în România. Țara noastră este pe penultimul loc din Uniunea Europeană în ce privește dozele de vaccin administrate la 100 de oameni, și anume 42,53.

Pe ultimul loc se află Bulgaria, cu 21,07.

“La 130-150 de cazuri pe zi, noi nu ne mai aflăm în situaţia unei transmiteri comunitare… Şi dacă cifrele acestea sunt subevaluate de trei ori, chiar și cu 500 de infecţii zilnice, la nivel naţional, nu înseamnă o transmitere comunitară, e o transmitere sporadică”, a declarat Alexandru Rafila, conform dw.com.

Citeste si: Vești importante pentru românii vaccinați cu Pfizer. Ce influență poate avea asupra imunității noua versiune a virusului COVID numită Delta

Citeste si: Lovitură cruntă pentru cei care REFUZĂ să se vaccineze! Decizia drastică luată în România. Este INTERZIS