Medicul epidemiolog, Octavian Jurma, lanseaza un semnal catre autoritati in privinta unui nou val de infectari cu COVID-19! "Valul 4 poate fi prevenit în România doar prin vaccinare"

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 26 iul 2022, 10:15
Medicul Octavian Jurma, declaratii importante despre un posibil val 4 de infectari cu COVID-19
Sursa: Facebook

Medicul Octavian Jurma a lansat un semnal de alarma in ceea ce priveste posibilitatea evitarii unui nou val de infectari cu COVID-19.

Potrivit alephnews.ro, epidemiologul Octavian Jurma a precizat faptul ca sansele ca Romania sa nu se mai confrunte si cu un val patru de infectari sunt mult reduse spre zero pe zi ce trece, deoarece autoritatile nu iau in continuare masuri potrivite pentru evitarea acestui lucru.

Medicul Octavian Jurma, despre imposibilitatea evitarii unu nou val de infectari cu noul coronavirus!

Epidemiologul a sustinut faptul ca nu vom ajunge la 6 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 pana la 1 iulie 2021, asa cum au preconizat autoritatile, dar macar se va ajunge la 5

milioane de oameni imunizati pana la 1 august 2021 si la 30% din populatia total vaccinata pana la 1 septembrie 2021.

De asemenea, medicul Jurma a mai precizat si faptul ca daca rata de vaccinare a populatiei cu prima doza se pastreaza la nivelul mediu din ultimele zile, pragul de 10 milioane de persoane imunizate nu va fi indeplinit pana la 1 septembrie 2021, asa cum a anuntat Premierul Florin Citu, ci se va ajunge abia in iulie 2022.

"Este tabloul unui dezastru anunțat triumfal când politicienii noștri au declarat în luna mai că pandemia de COVID-19 este un capitol închis în România și prin urmare prioritatea României este revenirea necondiționată și cu orice preț la vechea normalitate. Setea după revenirea la <vechea normalitate>, cea de dinainte de pandemie, e similară cu disperarea dependentului după <normalitatea drogului>", a

subliniat Otavian Jurma, potrivit alephnews.ro 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a confirmat: „Ne așteptăm la un val patru și...” Ce urmează în România? Avertisment dur!

Totodata, medicul a mai precizat ca autoritatile nu se mai implica pe cat ar trebui in campania de vaccinare a populatiei, iar politicienii nu au nicio responsabilitate asupra declaratiilor si faptelor facute.

"În vechea normalitate scopul primar al instituțiilor publice este să angajeze clientela de partid. Vechea normalitate se vede însă în România și din cifrele și măsurile legate de pandemie. Pur și simplu nu este normal să te vaccinezi dacă nu există epidemia.

Dacă amenințarea pandemiei a dispărut magic când politicienii au bătut din palme, la fel de magic a dispărut și nevoia de vaccinare a populației", a mai adaugat medicul Jurma.

Citeste si: România va fi afectată de valul patru al pandemiei de coronavirus? Anunțul făcut de Florin Cîțu