OFICIAL: Andrei Baciu, anunț despre vaccinurile anti-Covid-19: „Persoanele imunizate cu serurile Pfizer și AstraZeneca...”

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 26 iul 2022, 12:00
Andrei Baciu, secretat de stat în Ministerul Sănătății
Sursa: Facebook

Doctorul Andrei Baciu, noi informații despre vaccinurile anti-Covid-19. Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vaccinat cu Pfizer și AstraZeneca?

Anunț oficial pentru persoanele care s-au vaccinat anti-Covid-19 și care au primit serurile produse de Pfizer/BioNTech și Oxford/AstraZeneca. Dr Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut noi precizări în legătură cu eficiența acestor vaccinuri. Ce a dezvăluit?

Andrei Baciu, mesaj pentru persoanele care și-au făcut vaccinul anti-Covid-19

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr Andrei Baciu, a postat un mesaj pe Facebook în care a oferit noi informații în legătură cu vaccinul anti-Covid-19.

Având în vedere că tulpina Delta continuă să se răspândească și să facă probleme la nivel mondial, Andrei Baciu a precizat că vaccinurile produse de Pfizer și AstraZeneca sunt eficiente și împotriva noilor tulpini. 

Medicul Andrei Baciu a a citat un studiu britanic publicat în revista medicală ”The Lancet” și care demonstrează că persoanele care s-au vaccinat anti-covid-19 cu Pfizer sau AstraZeneca au dezvoltat anticorpi împotriva variantei Delta a coronavirusului, considerată una dintre cele mai contagioase în momentul de față.

„Vaccinurile ne protejează și de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV2! Un studiu britanic publicat în revista medicală ”The Lancet” arată că persoanele imunizate (schemă completă) cu serurile Pfizer/BioNTech și Oxford/AstraZeneca au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta (India) a noului coronavirus.

Este important că organismul produce anticorpii necesari și recunoaște această mutație a coronavirusului.

Din păcate, în România sunt deja 35 de persoane infectate cu varianta Delta a tulpinii virale SARS-Cov2.

Nu mai sta pe gânduri! Vaccinează-te!”, este mesajul postat pe facebook de Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Andrei Baciu a precizat că în România există deja 35 de persoane care s-au infectat cu varianta Delta a COVID-19, secretarul de stat în Ministerul Sănătății sfătuindu-i pe români să se vaccineze în număr cât mai mare pentru a preveni apariția unor noi îmbolnăviri.

Citeste si: Ministrul Sănătății, veste proastă pentru români: „Este vorba de câteva săptămâni până...” Anunț oficial despre pandemia de coronavirus!

Cine este Andrei Baciu? Iată ce scrie în CV-ul medicului

De profesie medic, Andrei Baciu este un om politic din România și care în momentul de față ocupă funcția de Secretar de Stat al Ministerului Sănătății. Doctorul Andrei Baciu face parte din Guvernul Florin Cîțu.

Andrei Baciu este absolvent al Universității de Medicină si Farmacie “Carol Davila”, Facultatea de
Medicină Generală- București, iar după finalizarea studiilor, acesta a urmat un master în medicină.

Potrivit informațiilor oficiale prezentate în CV-ul lui Andrei Baciu, de-a lungul carierei, medicul a ocupat mai multe funcții importante printre care: Medic specialist chirurgie cardiovasculară, Membru in Consiliul de Administrație- Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”, Președinte Consiliul de Administrație- Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”, dar și Expert Politici de Sănătate Publică.

Cariera politică a lui Andrei Baciu a început în anul 2015, atunci când a devenit membru al Partidul National Liberal – Organizația Sector 1. Ulterior, acesta a ocupat mai multe funcții, iar în prezent este Secretar General al Comisiei Naționale de Sănătate. 

Citeste si: Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.