Ai primit o mărire de salariu? 5 moduri de a sărbători

Author: Oana Iosif

În primul rând, felicitări! Obținerea unei măriri de salariu este, probabil, unul dintre cele mai bune sentimente din lume. Până la urmă este vorba despre o recunoaștere a meritelor tale personale, este ca și cum cum șeful tău ar spune: ”Ai făcut o treabă bună și meriți să fii recompensat pentru asta. ”

Totuși, o mărire de salariu poate fi o sabie cu două tăișuri dacă nu ești foarte bine organizat și nu te simți sigur pe deciziile tale. Sigur, vei câștiga mai mulți bani, dar sentimentul de bunăstare financiară poate duce la comportamente financiare riscante, cum ar fi creditele pentru lucrurile care nu sunt importante. Pentru a te bucura cu adevărat de mărirea ta de salariu trebuie să faci alegerile corecte în zilele, săptămânile și lunile următoare.

O mărire de salariu merită să fie sărbătorită, dar nu este ca și cum ar fi ziua ta de naștere. Nu poți chema pe toată lumea la o petrecere organizată special pentru asta. Dar, după luni sau chiar ani de zile de muncă grea, meriți la rândul tău un mic răsfăț și puțină recunoaștere din partea celorlalți. Promoțiile la locul de muncă sunt cunoscute de toată lumea, iar majoritatea colegilor vor fi fericiți pentru succesul tău. Cu toate acestea, majorările, bonusurile și altele similare, nu sunt adesea împărtășite cu ceilalți, din motive obiective. Poți alege în schimb cîteva metode mai discrete de a sărbători, care îți vor umple sufletul de bucurie, fără a le provoca resentimente celor din jur.

 

  1. Fă ceva pentru tine

Ai muncit din greu pentru câștiga mărirea de salariu, așa că distrează-te puțin. Lasă deoparte grijile și stresul și bucură-te de o zi doar pentru tine. Mergi la spa, la coafor, relaxează-te cu un masaj sau fă-ți un abonament la piscină.

 

2. Cumpără-ți un cadou deosebit

Indiferent dacă este vorba despre o pereche de pantofi, o rochie din colecția nouă sau orice bijuterie din argint iti doresti, cu siguranță meriți pe deplin acest cadou. Îți va rămâne și amintire, astfel încât vei merge la muncă cu bucurie, reamintindu-ți în permanență că toate eforturile tale sunt recunoscute și apreciate așa cum trebuie.

3. Pleacă într-o vacanță

Dacă simți că nu mai poți aștepta, fă-ți bagajele chiar în primul weekend după aflarea veștii minunate. Ve avea parte de relaxare și de câteva zile pline de odihnă și distracții binemeritate. Dacă vrei ca vacanța să fie cu adevărat specială, fă rezervare pentru un sejur pe o insulă exotică ori o croazieră cu un traseu deosebit. Este adevărat că vei avea de așteptat poate și câteva luni până vei pleca în vacanță, însă timpul va trece foarte repede, iar bucuria va fi cu atât mai mare.

4. Deschide un cont de economii

Poate că nu este cea mai folosită metodă pentru sărbătorirea unei măriri de salariu, dar este cu siguranță cea mai înțeleaptă. Nu spune nimeni să depui toți banii câștigați în plus, dar un anumit procent vei putea să economisești cu ușurință. Fă-ți niște calcule la ce sumă poți ajunge într-o- anumită perioadă de timp, iar asta te va motiva să faci din economisire un obicei important.

 

5. Sărbătorește cu oamenii care contează în viața ta

O cină discretă la un restaurant bine cotat sau o seară de dans în club cu valuri de șampanie, alegerea este a ta, poți alege orice te inspiră. Important este să ai alături oameni care se vor bucura pentru tine și care te vor ajuta să celebrezi momentul așa cum trebuie. Dacă simți în continuare nevoia să te relaxezi, invită-i pe cei dragi la o masă fără pretenții la tine acasă. Este genul de petrecere liniștită, unde veți mânca ceva delicios, veți savura un pahar cu vin și veți viziona un film bun împreună.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.