Bacalaureat 2021! Barem de corectare la economie 2021 conform edu.ro

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 26 iul 2022, 23:50
Elevii care au urmat un profil umanist pot susține cea de-a treia probă a examenului de BAC la economie
Sursa: pexels

Edu.ro subiecte BAC economie 2021. Ce subiecte au picat la economie și cum se rezolvau corect, conform baremului de corectare postat pe edu.ro?

Edu.ro subiecte BAC economie 2021. Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2021 se încheie miercuri, 30 iunie 2021, cu proba la alegere a profilului și specializării. Iată ce subiecte le-au picat elevilor care au ales să susțină examenul de economie, dar și care este rezolvarea corectă a cerințelor, conform baremului de pe edu.ro.

BAREM de corectare BAC economie 2021

Vezi cum se rezolvau corect cerințele:

Edu.ro subiecte BAC economie 2021. Vezi subiectele și baremul de corectare la economie

Edu.ro subiecte BAC economie 2021. După o săptămână grea, cu foarte multe emoții, absolvenții de clasa a XII-a pot răsufla ușurați. Astăzi are loc ultima probă a examenului de Bacalaureat 2021, proba la alegere a profilului și specializării. Candidații la BAC 2021 care au urmat un profil umanist au putut opta pentru a susține examenul la Economie.

Alte materii la care ar fi putut susține ultima probă a examenului de Bacalaureat 2021 sunt: Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Sociologie și filosofie. 

Subiectele de BAC  la economie 2021 au fost gândite astfel încât să respecte întocmai programa școlară a anului 2020-2021. Materia a fost ajustată în acest an, având în vedere că pandemia de coronavirus i-a împiedicat pe elevi să meargă la cursuri, orele s-au desfășurat în mediul online, iar predarea nu s-a făcut peste tot la fel cum s-ar fi făcut la clasă.

Proba scrisă la economie din cadrul examenului de Bacalaureat 2021 începe la ora 9:00. Elevii de clasa a XII-a au avut voie să intre în sala de examen până la ora 8:30. Subiectele pe care elevii le vor primi la economie vor avea un nivel de dificultate asemănător cu cel de la simulări, iar pentru rezolvarea cerințelor, absolvenții de clasa a XII-a vor avea la dispoziție 3 ore, timp calculat din momentul în care vor fi distribuite subiectele de examen.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În timpul examenului de Bacalaureat 2021, proba la economie, elevii nu vor avea voie să comunice cu exteriorul și nici cu ceilalați candidați aflați în sala de examen.

De asemenea, elevilor le este interzis să aibă asupra lor materiale ajutătoare, iar cei care vor încălca aceste reguli vor fi eliminați din examen și nu vor mai putea susține probele examenului de Bacalaureat în următoarele 2 sesiuni. 

Citeste si: BAC 2021! Barem de corectare la istorie conform edu.ro. Grila de corectare a lucrărilor la istorie

Edu.ro BAC 2021. Câți elevi s-au înscris în sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2021?

Ministerul Educației a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă postat pe site-ul oficial, edu.ro, că la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2021 s-au înscris 133.663 de candidați. Din promoția anterioară, 114.137 de elevi susțin examenul maturității, iar 19.526 sunt candidați din promoțiile anterioare.

În acest an, examenul de Bacalaureat 2021 se desfășoară în 802 centre. Prima probă de BAC 2021 a avut loc luni, pe 28 iunie, la Limba și literatura română, examenul a continuat marți cu proba obligatorie a profilului și specializării, istorie sau matematică, iar pe 30 iunie are loc proba la alegere a profilului și specializării. Absolvenții de clasa a XII-a care aparțin minorităților naționale susțin examenul de Bacalaureat 2021, proba la limba maternă, pe data de 1 iulie.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2021 vor fi publicate în centrele de examen și pe site-ul Ministerului Educației pe 5 iulie, până la ora 12:00. Elevii vor putea depune contestații în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie 2021.

Citeste si: BAC 2021! Barem de corectare la matematică conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile și problemele