Restricțiile de circulație pe timp de noapte au fost reintroduse! Unde s-a luat această decizie?

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 27 iul 2022, 06:10
Restricțiile de circulație pe timp de noapte au fost impuse din nou

Restricțiile de circulație pe timp de noapte au fost reintroduse. Această decizie a fost luată după ce pragul de 2000 de infectări a fost depășit.

Autoritățile au decis să reintroducă restricțiile de circulație pe timp de noapte, după ce numărul infectărilor cu noua versiune a virusului COVID a crescut considerabil, iar pragul de 2000 de cazuri a fost depășit.

S-au impus din nou restricțiile de circulație pe timp de noapte

Portugalia a reintrodus restricțiile de circulație pe timpul nopții din cauza noului val de infectări cu versiunea Delta a virusului Covid, care a făcut ravagii în țară.

A fost depășit pragul de 2000 de infectări pe zi, astfel autoritățile au decis să impună, din nou, restricții de circulație pe timp de noapte.

”Constatăm că săptămâna trecută situaţia s-a deteriorat din nou. Nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a spune că pandemia este sub control”, a declarat Mariana Vieira da Silva, şefa cancelariei prezidenţiale şi ministru de stat, în timpul unei conferinţe de presă.

Potrivit ministrului aceste restricții se vor impune în zonele cele mai afectate în ceea ce privește rata de incidență pentru SARS-CoV-2. Măsurile sunt aplicate în mai multe regiuni printre care capitala Portugaliei și Porto, între orele 23:00 și 05:00.

Citeste si: Prima țară care renunță la restricții! Persoanele care se pot bucura de viața normală

În Lisabona a fost deja aplicată măsura de reducere a programului de lucru al cafenelelor și restaurantelor, a fost extinsă și în alte 16 orașe.

Localurile au program până la ora 22:30 în timpul săptămânii și până la ora 15:30 în weekend.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Portugalia a depășit miercuri pragul de 2000 de infectări pe zi, conform bilanțului autorităților sanitare. Acesta este cel mai mare prag pe care l-a atins de la mijlocul lunii februarie, când țara cu circa 10 milioane de locuitori se afla în lockdown național.

Potrivit ultimelor date emise de Direcția Generală de Sănătate (DGS), versiunea Delta a virusului Covid a provocat o creștere substanțială a numărului de infectări în intervale de 24 de ore.

În Portugalia, peste 50% din pupulație a primit prima doză de vaccin, iar 32% din populație este complet vaccinată, potrivit ultimelor date emise de DGS.

De la începutul pandemiei, țara a înregistrat 17.101 decese propocate de coronavirus și 882.002 de contaminări cu noua variantă.

Citeste si: Noi restricții de la 1 iulie, valabile în toată România! Intră în vigoare de azi