// AFLĂ // CE nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie? Iată cui trebuie să spui „La mulți ani!” de Sfântul Ilie 2021

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 19 iul 2021, 16:17
Află ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie
Sursa: unsplash

CE nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie? O mulțime de români își serbează ziua de nume, așa că nu rata ocazia de a le spune „La mulți ani!” de Sfântul Ilie 2021.

CE nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie? Evident, pe 20 iulie, de sărbătoarea Sfântului Ilie, în centrul atenției sunt toți cei care poartă numele Ilie, însă mai sunt și alte persoane care își serbează ziua onomastică în această zi sfântă. Află cui trebuie să spui „La mulți ani!” de Sfântul Ilie. 

CE nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie? Descoperă cui trebuie să spui „La mulți ani!” pe 20 iulie 2021

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie? Ei bine, dacă până acum credeai că doar cei care poartă numele Ilie au motive de sărbătoare pe 20 iulie 2021, în realitate, mult mai multe persoane își sărbătoresc onomastica de Sfântul Ilie. În 2020, informațiile obținute din partea Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date arătau că mai bine de 140,000 de persoane își sărbătoresc ziua de nume de Sfântul Ilie.

Dintre acestea, 106.266 sunt bărbaţi, iar 35.790 sunt femei, potrivit digi24.ro.

Fie că poartă numele Sfântului Ilie sau un derivat al acestuia, în casele foarte multor români este motiv de sărbătoare pe 20 iulie 2021. Dacă nu știi cu exactitate cui să spui „La mulți ani!” de Sfântul Ilie, iată ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie 2021. Foarte multe femei primesc mesaje și urări în această zi!

Citeste si: TRIMITE cele mai frumoase mesaje, SMS-uri și felicitări de Sfântul Ilie. Urări în imagini. FOTO

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Femininul numelui Ilie. Iată ce nume de fete se sărbătoresc de Sfântul Ilie

Dacă te-ai întrebat de multe ori care este femininul numelui Ilie și ai stat ceva să te gândești până să găsești răspunsul, noi îți venim în ajutor. Se crede că varianta feminină a numelui Ilie este Ilinca, un nume foarte răspândit în România. 

Iliana, Eliana, Ilinia, Ilia, Liana, Ilinca, Elis, Ilincuța, Iliuța, Lia și Lica sunt derivate din numele Sfântului Ilie, ceea ce înseamnă că toate femeile care au primit aceste nume la botez își sărbătoresc ziua

de nume pe data de 20 iulie 2021, de Sfântul Ilie.

Cui spunem „La mulți ani!” de Sfântul Ilie?

Datele oficiale arată că, în România, numărul bărbaților care își sărbătoresc onomastica de Sfântul Ilie este mai mare decât cel al femeilor. Acest lucru înseamnă că, pe 20 iulie 2021, trebuie să spunem „La mulți ani!” tuturor celor care poartă numele Ilie, Elias, Elie, Eliade, Elis, Ilia, Iliev, Iluș, Ilieș, Iliuță, Lică, Iliuș.

Pe 20 iulie 2021, de Sfântul Ilie, toți cei care poartă numele menționate mai sus își sărbătoresc ziua de nume, astfel că este un prilej pentru a le trimite SMS-uri, urări și mesaje. 

Când este Sfântul Ilie în 2021?

Sărbătoarea Sfântului Ilie este una importantă pentru creștinii ortodocși, aceasta fiind marcată cu cruce roșie în calendar. Sfântul Ilie este sărbătorit în fiecare an la aceeași dată, mai exact pe 20 iulie 2021. Se crede că cei care nu respectă sărbătoarea Sfântului Ilie riscă să fie pedepsiți de acesta, cunoscut pentru mânia lui. Tradiția spune că atunci când Sfântul Ilie se înfurie, acesta folosește fulgerul drept pedeapsă, aduce furtună, grindină și tunete.

Citeste si:// SFÂNTUL ILIE 2021// Pe ce dată este Sfântul Ilie? Tradiții si superstiții! NU trebuie să faci asta de Sfântul Ilie!

 

Taguri: