Cât zahăr trebuie să pui, de fapt, în umplutura din plăcinta de mere

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 28 iul 2022, 04:40

Cantitatea ideală de zahăr pentru plăcinta de mere

Sursa: unsplash.com

Zahărul este un ingredient de bază pentru plăcinta de mere, dar aveți grijă la cantitatea pe care o folosiți. Noi vă învățăm cum să preparați corect acest desert clasic.

Cui nu-i place plăcinta cu mere, acest desert magic al copilăriei noastre? Dacă vreți să preparați și dumneavoastră acasă o plăcintă care să semene cu cea pe care o făceau mamele sau bunicile în trecut, trebuie să țineți cont de anumite secrete.

Cantitatea ideală de zahăr pentru plăcinta de mere

Plăcinta cu mere se poate prepara după mai multe rețete, unele mai ușor de făcut, altele mai migăloase.

Chiar dacă puteți să cumpărați din comerț foile de plăcintă și astfel să economisiți destul de mult timp, gustul nu va mai fi același.

De aceea, sfatul nostru este să preparați singure foile, dintr-un aluat fraged, făcut cu unt sau, și mai bine, cu untură.

Nu doar foile sunt însă importante, pentru a obține o plăcintă cu mere delicioasă, ci și umplutura.

Dacă vreți să nu dați greș, aveți mare grijă la cantitatea de zahăr pe care o puneți.

Astfel, la un kilogram de mere, sunt suficiente 100 de grame de zahăr. Dacă folosiți două kilograme de mere, veți pune 200 de grame de zahăr și tot așa.

De asemenea, în umplutură se adaugă nuci, scorțișoară și coajă rasă de lămâie. Doar așa, plăcinta cu mere va avea gustul copilăriei și va fi la fel de bună și de aromată ca cea pe care o făceau bunicile sau mamele noastre.

Cum se prepară cea mai bună plăcintă cu mere

Acum, că ați aflat cât zahăr trebuie să folosiți pentru umplutură, haideți să vedem și cum se prepară, pas cu pas, delicioasa plăcintă cu mere.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g de făină
  • 250 g de unt sau 200 g de untură
  • zahăr vanilat
  • 125 g de zahăr
  • două ouă
  • două gălbenușuri
  • două linguri de smântână

Ingrediente pentru umplutură:

  • un kg de mere
  • 200 g de zahăr
  • scorțișoară
  • coajă rasă de lămâie
  • nuci

Într-un castron mai

adânc, amestecați făina, untul sau untura, zahărul, zahărul vanilat, ouăle și gălbenușurile, smântâna și bineînțeles, un praf generos de sare.

Frământați cu mâna toate aceste ingrediente, dar aveți grijă să nu încălziți aluatul prea tare, pentru că va fi tare, după ce îl coaceți.

Apoi îl împărțiți în două părți egale, le puneți în folie alimentară și le băgați în frigider, până preparați umplutura.

Spălați merele și dați-le prin răzătoarea mare, cu tot cu coajă. După aceea, le puneți la călit, împreună cu zahărul și cu scorțișoara. Prăjiți nucile și tocați-le mărunt. Când merele s-au călit, amestecați-le cu nucile și cu coaja de lămâie.

Scoateți aluatul și întindeți ambele foi cu sucitorul, pe masa pe care ați presărat făină. Puneți hârtie de copt într-o tavă, așezați prima foaie, pe care o înțepați cu furculița, apoi turnați umplutura.

O nivelați frumos și deasupra puneți a doua foaie de aluat. Aveți grijă să o înțepați și pe aceasta cu furculița, pentru că altfel se umflă la copt.

Ungeți foaia de deasupra cu un gălbenuș, bătut bine cu furculița. Băgați plăcinta în cuptorul preîncălzit și lăsați-o aproximativ o oră.

Când este gata, o puteți pudra cu zahăr sau o lăsați așa, în funcție de preferințe.