SARBATOARE luni, 19 iulie 2021. Biserica Ortodoxa cinsteste astazi trei praznice importante! Rugaciunea care se rosteste pentru sanatate!

Autor: Ana Filip
Actualizat: 26 iul 2021, 12:50

Luni, 19 iulie 2021, Biserica Ortodoxa praznuieste trei mari sarbatori religioase.

In fiecare an, la data de 19 iulie, potrivit calendarului ortodox, crestinii ortodocsi o praznuiesc pe Sfanta Cuvioasa Macrina, sora Sfantului Vasile cel Mare, pe Sfantul Cuvios Die si totodata este cinstita si Aflarea moastelor Sfantului Cuvios Serafim de Sarov. Cele trei sarbatori se praznuiesc cu o zi inainte de Marele praznic al Sfantului si slavitului Proroc Ilie Tesviteanul. In acest an cele trei sarbatori au picat intr-o zi de luni, cand credicioasii nu postesc insa pot inchina rugaciuni staruitoare catre cei trei Sfinti pomeniti astazi.


Totodata crestinii ortodocsi se pregatesc si pentru pomenirea Sfantului Ilie Tesviteanul, ce se va savarsi pe data de 20 iulie.

Sarbatoare luni, 19 iulie 2021: Cine a fost Sfanta Cuvioasa Macrina

Potrivit crestiortodox.ro, Sfanta Macrina s-a nascut in 327 dupa Hristos, si a fost consemnata in religia crestina drept sora Sfantului Vasile cel Mare si a Sfantului Grigorie de Nyssa. Aceasta a fost cea mai mare din cei zece copii ai familiei sale.


Inainte mearga pe calea dreptei credinte in Dumnezeu, Sfanta Macrina a fost logodita cu un tanar nobil, insa acesta a murit inainte de ccasatorie. Ulterior aceasta a decis sa isi pastreze fecioria si sa nu se mai logdeasca niciodata, urmand calea credintei in Hristos, dobandind mult har si sfintenie.
"Nu este drept ca fecioara logodita o data cu un barbat sa caute dupa aceea iar logodna; chiar si dupa legea firii, trebuie sa fie o singura logodna, asa cum este o singura nastere, si o singura moarte.",
spunea Sfanta Macrina, potrivit crestinortodox.ro

Sarbatoare luni, 19 iulie 2021: Cine a fost Sfantul Serafim de Sarov

Astazi, 19 iulie 2021, ca in fiecare an, potrivit calendarului crestin-ortodox, credinciosii ortodocsi praznuiesc si Aflarea Moastelor Sfantului Cuvios Serafim de Sarov, care s-a petrecut in anul 1903. Pomenirea Sfantului Serafim de Sarov se savarseste la data de 2 ianuarie.
Sfantul Serafim de Sarov este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati Sfinti ai Bisericii Ortodoxe.

Acesta a trecut la cele vesnice in anul 1833, iar saptezeci de ani mai tarziu a fost canonizat de Biserica Ortodoxa din Rusia. De atunci mii de pelerini merg an de an la Manastirea Sarov pentru a-i cinsti sfintele sale moaste.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: CALENDAR creștin ortodox iulie 2021. Ce sărbători religioase sunt în luna iulie 2021?

Rugaciune catre Sfantul Serafim de Sarov

"O, preasfinte Cuvioase și de Dumnezeu purtătorule Părinte Serafim, caută din slava ta cea de sus către noi cei smeriți și neputincioși, împovărați cu multe păcate, care cerem de la tine ajutor și mângâiere.

Apropie-te de noi cu inima ta cea plină de bunătate și ajută-ne ca să păzim fără de prihană poruncile Domnului, să ținem cu tărie credința ortodoxă, cu sârguință să-I aducem lui Dumnezeu pocăință pentru păcatele noastre în evlavie creștinească, cu harul bine să sporim și să fim vrednici de ajutorul și mijlocirea ta pentru noi înaintea lui Dumnezeu.

O, Sfinte al lui Dumnezeu, Serafime, auzi-ne pre noi, cei ce cu credință și cu dragoste ne rugăm ție și nu ne trece cu vederea pe noi, cei ce avem nevoie de ocrotirea ta. Acum și în ceasul sfârșitului nostru ajută-ne și apără-ne cu rugăciunile tale de săgețile cele pline de răutate ale diavolului, ca să nu ne stăpânească puterea lui ci, cu ajutorul tău, să ne învrednicim a moșteni fericirea lăcașurilor Raiului. Căci în tine ne punem astăzi nădejdea, Părinte milostive, fii pentru noi cu adevărat călăuză spre mântuire și adună-ne la lumina cea neinserată a vieții veșnice prin mijlocirea ta cea bineplăcută, la Tronul Sfintei Treimi, ca să slăvim și să cântăm împreună cu toți Sfinții Numele cel vrednic de închinare, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin", potrivit doxologia.ro

Citeste si: Sfântul Pantelimon rugăciune. Rugăciune pentru tămăduire către Sfântul Pantelimon