Lovitură imensă pentru cei cu mașini pe benzină! Dezastru pentru toți șoferii

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 20 iul 2021, 14:54
Benzina s-a scumpit cu aproape 13% faţă de anul trecut
Sursa: PixaBay

Este dezastru pentru românii cu mașini pe benzină. Oficialii au făcut anunțul!

Prețul benzine a înregistrat un record absolut faţă de anul trecut.  România ocupă locul 10 la nivel european atunci când vine vorba despre scumpirile la benzină.

Citeste si: IMPORTANT! Marea greșeală pe care o fac majoritatea românilor atunci când pleacă la drum lung. Ce uită să ia de fiecare dată cu ei?

Benzina s-a scumpit cu aproape 13% faţă de anul trecut

În România prețul benzinei a crescut semnificativ faţă de 2020, mai exact cu 12,7%. În prezent, preţul mediu al unui litru de benzină la pompe este de 5,57 lei.

Potrivit capital.ro, anul trecut, un român putea cumpăra 673 de litri de benzină cu un salariu mediu brut pe economie, respectiv 5.429 de lei. Anul acesta, cantitatea de benzină a scăzut cu patru litru: salariul mediu brut, deşi a urcat la 5.804

lei, te lasă să achiziţionezi 669 de litri de benzină.

Citeste si: Lovitură grea pentru milioane de români. Primul semn care anunță o criză devastatoare în România

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Locuitorii din Elveţia îşi pot cumpăra 3582 de litri de benzină dintr-un salariu mediu brut lunar. Cei dinLuxemburg pot cumpăra 2955 de litri, iar cei din Danemarca 2328 de litri. Cubanezii îşi pot lua numai 26 de litri pe lună.

Venezuela, țară care se luptă cu o situație economică instabilă, și-a menținut limitele de anul trecut privind achizițiile de benzină. Fiecare cetățean poate cumpăra 120 de litri de benzină la aproximativ 0,15 euro pe litru.

Creşteri importante și în Ungaria

În cursul săptămânii trecute, prețurile benzinei din Ungaria au înregistrat o scumpire record. Mai exact, preţul benzinei a crescut cu 24 forinţi (0,06 euro).

Totodată, prețul motorinei a urcat cu 16 forinţi (0,04 euro). Mai exact, acest lucru înseamnă că preţul mediu al unui litru de benzină 95 este de 451 forinţi (1,25 euro). Un litru de motorină costă acum 447 forinţi (1,24 euro).

Introducerea unei taxe pentru mașinile mai vechi de 15 ani

Șoferii care au mașini mai vechi de 15 ani ar putea fi taxați suplimentar, ori ar putea chiar să nu mai poată înscrie autovehiculele în circulație. 

Citeste si: Carambol teribil pe Autostrada Soarelui: 55 de masini implicate in accident si 17 victime ranite! Traficul a fost blocat si a fost activat Planul Rosu de interventie!

"Măsura de reducere a numărului de maşini mai vechi de 15 ani a fost introdusă în PNRR în ultimele zile, în ultima perioadă de negocieri cu Comisia. A fost o recomandare a comisiei. Se va discuta cu Ministerul de Interne, unde se fac înmatriculările, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Mediului şi în scurt timp vom veni cu o propunere", a declarat Tánczos Barna, ministrul Mediului.

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.