SARBATOARE mare, joi, 22 iulie 2021. Biserica Ortodoxa praznuieste o Sfanta Mironosita! Nu uitati sa le spuneti "LA MULTI ANI" celor care poarta acest nume!

Autor: Ana Filip
Actualizat: 28 iul 2022, 08:40

In ziua de joi, 22 iulie 2021, crestinii ortodocsi o praznuiesc pe Sfanta Mironosita si intocmai cu Apostolii Maria Magdalena!

Calendarul crestin-ortodox prevede ca la data de 22 iulie in fiecare an, credinciosii ortodocsi cinstesc o mare sarbatoare si anume cea a Sfintei Mironosite Maria Magdalena, cea despre care Sfanta Scriptura aminteste faptul ca din cea mai pacatoasa si desfranata femeie a devenit un etalon de pocainta, de smerenie si credinta in Dumnezeu.

Si tot in aceasta zi de 22 iulie, in cea de-a cincea saptamana dupa Rusalii, Biserica Ortodoxa o pomeneste si pe Sfanta Cuvioasa Mucenita Marcela.

In acest an, ambele praznice se sarbatoresc intr-o zi de joi, in care crestinii se ruga catre cele doua Sfinte pentru grabnic ajutor si pentru sanatate.

Sarbatoare joi, 22 iulie 2021: Cine a fost Sfanta Maria Magdalena

Potrivit crestinortodox.ro, Sfanta Maria Magdalena a fost supranumita si Sfanta Mironosita intocmai cu Apostolii, deoarece a fost un adevarat Apostol al Invierii Domnului.

Aceasta s-a nascut si a trait in satul pescaresc Magdala, situat pe tarmul de vest al Lacului Ghenizaret.

Sfanta Scriptura aminteste despre Maria Magdalena faptul ca era o femeie pacatoasa care traia in mare desfrau, insa in momentul in care il intalneste pe Mantuitorul Iisus Hristos si afla despre minunile Sale, aceasta este cuprinsa de mare cainta si isi schimba viata radical, devenind o buna crestina. Se spune ca a fost vindecata de sapte duhuri necurate de catrea Hristos si apoi a decis sa il urmeze.

Maria Magdalena a participat la rastignirea Mantuitorului alaturi de Fecioara Maria si totodata a fost prima persoana care a de la inger ca Iisus a Inviat din morti. Dupa trecerea sa la cele vesnice, trupul Sfantei Maria Magdalena a fost ingropat intr-o pestera. Iar in prezent racla cu mana sa stanga se afla la Manastirea Simonos Petra din Muntele Athos.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: CALENDAR creștin ortodox iulie 2021. Ce sărbători religioase sunt în luna iulie 2021?

Rugaciune catre Sfanta Mironosita Maria Magdalena

In ziua de 22 iulie in care Biserica Ortodoxa o pomeneste pe Sfanta Mironosita si intocmai cu Apostolii Maria Magdalena, credinciosii ortodocsi pot inchina rugaciuni cu staruinta si evlavie catre Sfanta Mironosita pentru sanatate si grabnic ajutor in familie. 

"O, Sfântă Mironosiţă, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena! Tu, cu căldura dragostei tale pentru Hristos Dumnezeu, ai călcat sub picioare măiestriile cele rele ale vrăjmaşului şi L-ai aflat pe Hristos, Mărgăritarul cel fără de preţ, şi ai dobândit Împărăţia cerurilor. Pentru aceasta cădem către tine şi cu suflet umilit şi cu inima înfrântă strigăm ţie noi, nevrednicii: Caută dintru înălţimea cerului spre noi, cei ce suntem în luptă cu ispitele păcatelor; vezi cu cât de multe păcate şi nevoi vrăjmaşul în toată ziua ne împiedică, căutând pieirea noastră.

Slăvită şi întru tot lăudată ucenică a lui Hristos Maria Magdalena, roagă-L pe Cel iubit de tine, Cel ce şi El pe tine te-a iubit, pe Hristos Dumnezeu, ca să ne dăruiască lăsarea greşelilor noastre celor multe, să ne întărească cu darul Său, cu trezvie şi vitejeşte să umblăm pe calea sfintelor Lui porunci şi să ne facă pe noi lăcaş binemirositor al Sfântului Duh, ca aşa, în pace, neruşinaţi să sfârşim viaţa noastră cea cu multe osteneli pe pământ şi să ne sălăşluim în lăcaşurile raiului ceresc cele luminate şi fericite, unde cu toţi sfinţii totdeauna cu bucurie preamăreşti Treimea cea de o fiinţă, pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh. Amin", potrivit doxologia.ro

Citeste si: //SARBATOARE// cu cruce neagra, miercuri, 21 iulie 2021: Biserica Ortodoxa praznuieste trei Sfinti importanti, mari facatori de minuni!