Mircea Diaconu a încălcat legea pentru soția sa? „Eu n-am încălcat nicio lege!”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 iul 2022, 16:45
Mircea Diaconu la „40 de întrebări cu Denise Rifai”
Sursa: Captură KANAL D

Mircea Diaconu a vorbit despre situația cu soția sa în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”. A încălcat sau nu actorul legea?

Unul dintre cei mai iubiți și respectați actori ne-a onorat cu prezența astăzi, 27 iulie, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai ”. Mircea Diaconu a dar culoare teatrului românesc de-a lungul carierei lui, dar a avut și o carieră interesantă în politică, ocupând funcția de senator, ministru al culturii, europarlamentar și, în plus, a candidat lași pentru Președinția României. 

„Vă pare rău că ați încălcat legea de dragul soției?”

Întrebarea cu numărul 23 a fost, pentru Mircea Diaconu, un atac față de el și de soția sa. Renumitul actor a fost sincer și a explicat toată situația pentru a lămuri pe toată lumea.

Citeste si: Cum s-au cunoscut Mircea Diaconu și Diana Lupescu? Povestea lor de dragoste este demnă de un scenariu de film. S-au căsătorit după doar o lună

„Eu n-am încălcat nicio lege!(...) Sunt construcțiile regimului Băsescu, vedeți că am dreptate? Am fost unul din primii băgați pe culoarul de justiție spre a fi executați!

Ăsta era textul, -și-a angajat soția-. Soția mea era angajată din`83 la Teatrul Notarra, și n-a fost un concurs de angajare, a fost un concurs de promovare a zece personalități din Teatrul Notarra. Actori, actrițe și Diana Lupescu.

Ești obligat, în clipa în care cineva își modifică studiile, ori că face doctorat, ori că face o specializare, ești obligat ca director să adaptezi studiile făcute cu ce e acolo. Asta s a întâmplat.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În urma acestui concurs la care, într-adevăr, am fost presedintele comisiei, pentru că nu era altcineva! Poate doar portarul puteam să-l pun. Eu n-am avut director adjunct, am condus teatrul singur, deci nu puteam! Nu putea să fie altcineva decât eu, n-aveam altă soluție. Finalmente, toți ceilalți au primit o mărire de salariu prin promovarea pe post iar ea a rămas cu același salariu pe care îl avea inainte.

Deci practic cine n-a primit ceva în plus a fost numai ea, pentru că postul de regizor e mai sărac decât postul de actor la banii ăștia. Despre asta a fost vorba.

Citeste si: AFLĂ: Cine este, de fapt, Diana Lupescu, soția actorului Mircea Diaconu?

Iar acea mie de lei administrativă s-a făcut pentru că șefa mea de personal de la teatru a greșit puțin aplicarea legii și a făcut un calcul din care rezulta că 500 de lei au fost plătiți greșit(...)

A fost o greșeală tactică de aplicare a legii la directoarea mea de personal. Despre asta a fost vorba, deci n-am încălcat nicio lege niciodată în viața mea!”, a fost răspunsul lui Mircea Diaconu.