Toată lumea știe că bicarbonatul de sodiu are o mulțime de întrebuințări. Este util atât în curățenia casei, în diferite probleme cu care se confruntă grădinarii sau agricultorii, dar și în cosmetică. Iată cum să-l folosiți și în prepararea unor feluri de mâncare, pentru rezultate deosebite.
Cum folosesti bicarbonatul de sodiu in mancare
Gospodinele știu cu siguranță că bicarbonatul de sodiu este foarte util în bucătărie.
De exemplu, aluaturile ies extrem de pufoase, dacă adăugați în ele bicarbonat de sodiu. Acest ingredient înlocuiește cu succes drojdia uscată.
Tot bicarbonatul vă poate ajuta și atunci când gătiți mâncare cu carne sau chiar și atunci când preparați anumite legume.
Carnea de vită, de curcan sau cea de găină este mai greu de gătit, pentru că este mai tare și mai ațoasă. Tocmai de aceea, aceste feluri de carne trebuie frăgezite bine înainte de a le prepara.
Puteți obține cele mai bune fripturi, dacă lăsați carnea în apă rece cu o linguriță de bicarbonat, pentru o jumătate de oră.
După aceea, tot ce trebuie să faceți este să clătiți foarte bine carnea, să o condimentați și să o gătiți.În cazul în care vreți să preparați pulpe pe pui crocante, ca cele din restaurant, frecați-le înainte cu bicarbonat de sodiu și cu sare. Apoi, presărați peste ele condimentele preferate și prăjiți pulpele.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Veți observa că la final vor avea pielea crocantă, perfectă pentru cei care adoră să mănânce și această parte a puiului.
Omleta perfectă se face cu bicarbonat
Dacă vă place să consumați dimineața o omletă pufoasă, dar niciodată nu vă iese așa cum trebuie, încercați să adăugați în ea bicarbonat de sodiu.
Bateți ouăle spumă, adăugați sare, după gust, și puțin bicarbonat.
Bicarbonatul de sodiu o să vă fie de ajutor și dacă vreți să preparați fasole. Toată lumea știe că această legumă se numără printre alimentele care necesită un timp mai îndelungat de gătire.
Ca să vă ușurați munca, puneți puțin bicarbonat de sodiu în cea de-a doua apă în care fierbeți fasolea.
Același lucru îl puteți face și atunci când gătiți mazăre. S-a demonstrat că boabele de mazare vor fierbe mult mai repede, dacă adăugați bicarbonat în apă.
În plus, datorita acestui ingredient, mazărea nu își va pierde proprietățile prin fierbere, ci veți putea beneficia de toate vitaminele și mineralele pe care vi le oferă această legumă.