Tot ce trebuie să știi despre panourile solare

Author: Oana Iosif

Panourile solare sunt un subiect de interes major, în special pentru persoanele care dețin locuințe. Panourile solare fotovoltaice au devenit o soluție optimă care contribuie la reducerea substanțială a cheltuielilor la încălzire și apă menajeră.

Alegerea panourilor solare potrivite este unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba despre acest subiect. Înainte de orice, cea mai importantă este calitatea, pentru ca panourile solare să funcționeze perfect cât mai mult timp. Consultă toate detaliile disponibile privind caracteristicile produsului (condițiile de testare, garanția, eficiența energetică, toleranța, coeficientul de temperatură), iar dacă nu ai acces la toate informațiile, evită să achiziționezi.

Întreținere ușoară

Un kit pentru panouri solare fotovoltaice este astfel gândit încât se curăța singur în caz că plouă. Chiar și așa, este important să știi că cel mai mic obstacol va reduce capacitatea sistemului de a produce energie cum ar fi: straturile de noroi, frunzele, zăpada, etc. Nu îți face probleme, întrucât cu ajutorul unei lavete din microfibre și a unui detergent clasic pentru geamuri, panourile pot fi curățate lună și cu bani puțini.

Eficiența în timpul iernii

Chiar și în zonele montane, eficiența panourilor solare nu suferă excepții. Acestea nu sunt ineficiente în timpul anotimpului rece, ci vor continua să funcționeze normal chiar și la temperaturi scăzute în mod îndelungat.

Beneficiile economice ale panourilor solare

Energia solară poate acoperi până la 50-70% din consumul de încălzire, apă caldă sau electricitate. Alt avantaj ar fi acela că, panourile solare prelungesc viața sistemului de încălzire existent din casa ta. Și nu în ultimul rând, valoarea casei poate crește dacă te gândești să o vinzi. Energia solară este gratuită și inepuizabilă, fără a consuma vreun combustibil.

Beneficiile panourilor solare în context ecologic

Procesul de captare a radiațiilor solare prin intermediul unui kit pentru panou solar fotovoltaic, prezintă un grad de poluare egal cu zero și chiar reduce emisiile de dioxid de carbon, metan sau monoxid de azot. Funcționarea lor nu produce deșeuri, reziduuri sau fum.


Compatibilitate cu alte tipuri de energie

Energia fotovoltaică este compatibilă și cu alte surse astfel că, multe locuințe au două instalații pentru ca energia convențională să funcționeze în completarea celeilalte. Astfel se poate face o tranziție treptată către energia solară.

Fără zgomote

Unul dintre cele mai chestiuni legate de energia solară este acela că nu cauzează zgomote, prin comparație cu generatoarele convenționale de energie. Astfel, dacă nu dorești să suporți toate tipurile de sunete, atunci panourile solare devin modalitatea optimă de a câștiga confort.

Economie de energie

Instalarea panourilor solare fotovoltaice atrage inițial investiții costisitoare, dar în timp, ai să constați că economiile de energie realizate sunt mult mai mari. Factura va fi scădea substanțial, iar cu contoare bidirecționale vei câștiga profit din energia pe care nu o folosești și pe care poți să o revinzi.

Panourile solare sunt opțiunea cea mai fericită pentru cei care doresc să se bucure de energie economică și independentă, fără a afecta sănătatea planetei.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.