Jocuri de interior

Author: Oana Iosif
Actualizat: 29 iul 2021, 17:36

Tuturor ne plac jocurile. Încă din copilărie suntem încurajați să ne implicăm în astfel de activități. De la frunza, de-a v-ați ascunselea sau leapșa, joaca e în spiritul nostru și e cea mai bună soluție pentru plictiseală. O oră de discuție o să treacă într-o oră. O oră de joacă o să treacă în cinci minute.

Evident, ne referim la modul în care percepem acest timp. Ca să trecem la subiect, ideea e că distracția nu trebuie să se termine niciodată, inclusiv atunci când suntem mari. Există nenumărate jocuri, mai ales board games, pe care le putem experimenta împreună cu prietenii și familia. Și ca totul să fie lejer, le poți cumpăra pe acestea împreună cu multe altele, în rate la eMag.

Când eram mici și mergeam la plajă, cei mai triști eram atunci când valurile veneau și ne dărâmau castelul de nisip. La jocul Jenga, mereu ești la un pas distanță de a te sabota și de a dărâma singur turnul pe care l-ai construit. Jenga este foarte simplu și amuzant. Jocul clasic e cam așa: folosind piese din lemn construiești un turnuleț. Asta e partea de pregătire.

Apoi, rând pe rând, tu și prietenii tăi scoateți câte o piesă din compoziția turnului și o puneți la loc deasupra. Trebuie să fii atent la modul în care se schimbă centrul de greutate și.... cine nu se descurcă bine cu această operațiune și dărâmă turnul – pierde.

Dacă tu și prietenii tăi sunteți foarte deschiși atunci când faceți glume cu și despre voi, Cards Against Humanity, acest board game cu nume nonconformist, s-ar putea să vi se potrivească. Nu în sensul în care despre asta ar fi acest joc, ci mai degrabă pentru că îți trebuie o anumită energie a grupului ca acesta să fie cu adevărat amuzant.

Poate fi jucat și cu oameni pe care nu-i cunoști prea bine, dar de cele mai multe ori e important să fie o atmosferă relaxantă, să zicem – lipsită de prejudecăți. Fără a explica în detaliu regulile, ce trebuie să știi e că în acest joc trebuie să-ți oferi libertatea de a fi curajos și amuzant. E genul la care se râde foarte mult.

Acestea sunt doar două din mulțimea de jocuri pe care tu o poți explora. E super că, odată ce le cumperi, te distrezi cu ele mult timp. Poți să te bucuri de ele și afară, dar mai ales în casă, în zilele ploioase. Folosește un card bun precum CardAvantaj pentru a le achiziționa pe cele care-ți plac.