Tariful pentru gunoi a crescut cu aproximativ 63% pentru locuitorii sectorului 6. Cum s-a apărat Ciucu?

Autor: Lavinia Medrea

Tariful pentru gunoi a crescut de la 7,11 lei de persoană, la 11,61 lei de persoană pe lună. Primarul Ciprian Ciucu se apără spunând că n-a mai fost indexat din 2007.

S-a dezbătut un proiect important în ședința Consiliului Local Sector 6 privind taxa de gunoi. A fost mărită taxa pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere cu 63%, de la 7,11 lei/persoană/lună la 11,61 lei/persoană/lună.

Care au fost discuțiile despre mărirea taxelor de gunoi în sectorul 6?

Proiectul a fost votat în şedinţa Consiliului Local Sectorului 6 de joi cu 16 voturi „pentru” şi nouă „împotriva”.

Totodată, primarul are dreptul de a semna un act suplimentar la un contract deschis încă din noiembrie 1999 pentru cumpărarea serviciului de salubrizare din sectorul 6. Contractul a fost semnat între SC Urban SA şi Primăria Municipiului Bucureşti, fiind desfășurat şi suportat de Administraţia Locală a Sectorului 6. 

În plus, nivelul tarifului de depozitare va fi aprobat prin hotărâre de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), iar suma prevăzută în hotărâre va fi reactualizată cu noile prețuri.

Citeste si: CALCULATOR PENSII online: La ce vârstă poți ieși la pensie în funcție de anul nașterii

Majorarea taxei pentru gunoi a fost propusă de operatorul de salubrizare

Creșterea tarifului de la 7,11 lei/persoană/pe lună la 11,61 lei/persoană/pe lună pentru gunoaiele locuitorilor sectorului 6 a fost recomandată de operatorul de salubrizare Urban SA, după ce suma curentă, destinată persoanelor fizice pentru activitatea de colectare şi transport a deşeurilor menajere.

era deja în vigoare din noiembrie 2007.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Compania de salubrizare a trimis mai multe înștiințări privind nevoia de majorate a sumei plătite pentru persoane fizice, mai ales că ss-a mărit taxa de depozitare direct în celulele Depozitului Ecologic Vidra, de la 110 lei pe tonă, fără TVA, la

200,63 lei/tonă, fără TVA. De asemenea, a fost introdusă contribuţia pentru economie circulară, de 80 lei/tona deşeu depozitat, creșterea tarifului cu 63% fiind justificată.

Citeste si: Vești proaste pentru românii cu centrale de apartament. Această decizie îi va afecta grav

Consilierii locali PSD i-au cerut explicații lui Ciprian Ciucu

„Aţi scumpit parcările de reşedinţă, (…) aţi triplat preţul biletului STB, (…) acum văd că majoraţi cu 65% taxa pe gunoi.

(…) Care e logica? Cum îi ajutăm pe cetăţeni?”, i-a reproșat consilierul local PSD Simona Butacu.

Răspunsul lui Ciucu nu a întârziat să apară: „Noi am fundamentat pe studii, pe costuri reale acest tarif. Nu a mai fost indexat din 2007. De ce? Pentru că unora le-a fost frică să ia măsurile corecte, nu cumva să piardă electoral. (…) Costul acesta pe tarif a fost foarte mic, în timp ce costul pe salubrizare stradală a fost exponenţial mărit.

Asta s-a întâmplat până acum”.