Prognoza meteo ANM pentru luni, 2 august 2021: Meteorologii au prelungit avertizarea Cod Portocaliu de CANICULA! Iata unde apar si vijelii puternice la inceputul saptamanii!

Autor: Ana Filip
Actualizat: 21 aug 2021, 17:12
ANM a anunțat cum va fi vremea in ziua de luni, 2 august 2021
Sursa: unsplash.com

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru prima zi a saptamanii, 2 august 2021. Canicula va persista, dar apar si vijelii puternice.

Dupa cateva zile de canicula excesiva revin si vijeliile puternice asociate cu descarcari electrice ci ploi torentiale, in multe zone din tara. Astfel, pentru prima zi a saptmanii, 2 august, meteorologii au prelungit avertizarea Cod Portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat, dar se vor semnala si vijelii puternice si poloi torentiale in mare parte a tarii.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Potrivit ANM, luni, 2 august 2021, in regiunile sudice şi sud-estice se vor menţine canicula şi disconfortul termic deosebit de accentuat dar în restul teritoriului valorile termice vor marca o scãdere semnificativã faţã de intervalul precedent. Astfel, in regiunile de nord, centru şi nord-est ale tarii şi pe arii mai mici in restul teritoriului, instabilitatea atmosferica se va accentua mai ales spre seara cand se vor semnala perioade cu intensificãri ale vantului, cu aspect de vijelii, descarcari electrice, ploi torentiale si pe alocuri chiat grindina.

Temperaturile maxime se vor situa intre 27 si 28 de grade în Maramureş, pana în jurul a 40-41 de grade Celsius în partea de sud a Olteniei şi a Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre 12 si 24 de grade Celsius.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru duminica, 1 august 2021: Cod Portocaliu de CANICULA! Iata unde se va atinge temperatura extrema de 41 de grade Celsius!

ANM a emis noi avertizari de canicula pentru inceputul saptamanii!

ANM a emis o atentionare Cod Galben de vijelii, descărcări electrice, averse torențiale, grindină in intervalul 1 august, ora 16:00 – 2 august, ora 10:00, pentru vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte, unde se vor semnala vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși in unele locuri 25-30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul tarii.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

O alta atentionare de Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină, averse torențiale, in intervalul 1 august, ora 16:00 – 2 august, ora 02:00, in Crișana, Maramureș, local în Banat, Transilvania

și nordul Moldovei, unde se vor semnala vijelii puternice, cu vant puternic de peste 80-100 km/h, descărcări electrice și chiar grindină. Pe alocuri vor fi ploi torențiale.

De asemenea Administratia Nationala de Meteorologie a mai lansat in avertizare Cod Galben de canicula si disconfort termic accentuat pentru data de 2 august, in regiunile sudice și estice, unde va persista canicula iar indicele temperatura-umezeala va depăși pragul critic de 80 de unitati.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 si 37 de grade, iar noaptea, vor cobora sub 20 de grade.
Si tot pentru ziua de 2 august, ANM a mai emis inca o atentionare Cod Portocaliu de canicula pentru Muntenia, cea mai mare parte a Olteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar în sudul Munteniei se vor atinge chiar 41 de grade. De altfel, meteorologii au transmis faptul ca in partea sudica a tarii disconfortul termic se va menține ridicat pe toata durata saptamanii.

Prognoza meteo ANM 2 august 2021: Vremea in Bucuresti

In Bucuresti, luni, 2 august, vremea se va mentine caniculara cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala va trece din nou de pragul critic de 80 de unitati. Soarele va fi arzator, iar vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi cuprinsa intre 36 si 39 de grade Celsius, iar cea minima intre 22 si 23 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM 2 august 2021: Vremea in Brasov

Luni, 2 august, la Brasov, vremea va fi calduroasa, insa nu se vor resimiti mai mult de 31 de grade Celsius. Temperatura maximă va fi 31 de grade Celsius, în timp ce minima va cobora pana la 13 grade, iar cerul va fi partial acoperit cu nori in cea mai mare parte a zilei.

Prognoza meteo ANM 2 august 2021: Vremea in Constanta

La malul marii, cerul va fi insorit si arzator, insa briza marina va combate dinsconfortul termic. Temperatura maxima va ajunge pana la 32 de grade Celsius, iar cea minima va fi de 24 de grade. Cerul va fi senin, iar vantul va bate moderat.

Citeste si: Cod portocaliu de furtuni pentru aproape jumătate din țară. Avertizarea meteo de caniculă a fost prelungită