Porumbul are în compoziția sa numeroși nutrienți și are beneficii recunoscute pentru sănătate. Cel mai preferat mod în care se poate consuma porumbul este fiert. Însă, este foarte important cum îl preparați pentru a-și păstra gustul bun și beneficiile pe care le are.
Cât trebuie fiert porumbul. Cea mai simplă rețetă
Porumbul fiert este un preparat pe placul tuturor, în special în sezonul estival.
Cea mai bună metodă pentru a pregăti porumb este pe un grătar sau să-i puneți la fiert în apă clocotită. Porumblul se servește de obicei cu unt topit și sare.
De asemenea, boable de porumb pot fi adăugate la supe, salate, alături de alte feluri de legume sau servite singure cu unt sau ulei de măsline și condimente.
Cum se alege porumbul de fiert
Cel mai potrivit porumb pentru fiert este cel crud, care are încă laptișor în boabele sale. Dacă achiziționați din magazine sau piețe trebuie să vă orientați spre știuleți de porumb, care au foile verzi. Dacă foile sunt verzi, atunci înseamnă că proumbul este cules proaspăt.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Pe lângă aspectul verde al foilor de porumb, trebuie să ne asigurăm că și știuletele este crud, cu boabe micuțe și moi. Pentru a vă da seama desfaceți puțin foile, la vârf și uitați-va cu atenție la matasea porumbului și la boabe. Mătasea porumbului nu trebuie să fie uscată, iar culoarea boabelor de porumb pentru fiert trebuie să fie galben-deschis.
Cel mai important test al porumbului de fiert este strivirea unei boabe cu unghia.
Dacă boaba este suculentă, iar lichidul este alb, ca laptele, porumbul este tocmai bun pentru fiert.Cum se fierbe corect porumbul
După ce ați ales porumbii pentru fiert, desfaceți frunzele și așezați ștuleții de porumb într-o oală încăpătoare.
Pentru a avea un gust plăcut, folosiți-vă de trucul zahărului, puneți puțin zahăr în apă, pentru ca porumbul fiert să aibă un gust delicios, nu trebuie să pui sare niciodată, pentru că aceasta întărește porumbul.
Se lasă porumbul la fiert aproxmativ 10-15 minute sau până când intră furculița în el cu ușurință.
Unul dintre secrete este să fierbi porumbul rapid și sa nu-l lași să stea prea mult în apă fierbinte.Citeste si: Cum se gătește corect mămăliga și fără cocoloașe. Trucul care nu dă greş niciodată! Cea mai bună variantă