Lovitură pentru românii care merg în Grecia! Se impune carantina în cele mai populate zone din țară

Autor: Ana Dinu
Restrictii dure in Grecia
Sursa: PixaBay

Grecia a decis să impună carantina de noapte în cele mai populate zone de către turiști. Statul elen a luat această decizie după ce numărul inefctărilor cu coronavirus a crescut.

Grecia impune carantina de noapte în regiunile cele mai populate de turiști. Numărul infectărilor a crescut dramatic pe teritoriul țării.

Carantină de noapte în cele mai populate destinații turisitice din Grecia

Grecia va impune carantina de noapte, începând de vineri, în câteva dintre regiunile cele mai frecventate de turiști. Mai exact, Zakynthos și orașul Chania din Creta vor intra în carantină.

Măsurile au fost stabilite pentru a reduce răspândirea infecției cu virusul Covid-19.

Conform secretariatului General pentru Protecția Civilă, circulația între cele două regiuni va fi interzisă între orele 01:00 și 06:00, excepție fac situațiile de urgență medicală și cele legate de serviciu.

Pe cele două insule muzica va fi complet interzisă pe timpul nopții în baruri, restaurante și cafenele, pentru a preveni supraaglomerarea.

De asemenea, sunt interzise petrecerile și adunările la care participă mai mult de 20 de persoane. Dacă restricțiile vor fi încălcate amenzile vor varia între 50.000 de euro și 200.000 de euro.

Pe teritoriul statului elen circulația pe timp de noapte a fost instituită o jumătate de an, până pe 28 iunie, excepție a făcut insula Mykonos, unde din cauza înrăutățirii situației epidemiologce a fost aplicată între 17 și 26 iulie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aceasta decizie de a implementa astfel de restricții în mijlocul sezonului estival, când turismul este în floare, a venit la recomandarea experților în sănătate, după ce ambele regiuni au fost încadrate în categoria de risc 4, adică în zona roșie.

Cifrele oficiale arată că numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu 69% în Zakynthos și 54% în Chania în ultima săptămână.

Grecia a înregistrat miercuri 2.856 de noi cazuri de COVID-19 şi 16 decese provocate de infecția cu virusul. În proporție de 57% din populația aceste țări a fost vaccinată cel puțin cu o doză și 52% cu schema completă.

Citeste si: Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic. Grecia rămâne în zona galbenă, în timp ce Maldive iese din zona roșie

Grecia a intrat în zona roșie

Grecia, cea mai râvnită destinație de vacanță din lume se află în zona roșie, după cu arată lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic emisă de CNSU.

”Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână”, au

mai precizat autorităţile.

Citeste si: CNSU a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Franța și Islanda intră în zona roșie, în timp ce Turcia și Muntenegru trec în zona galbenă