Cum asortezi bijuteriile cu smarald: 5 sfaturi de moda

Author: Amalia Georgescu

Cu siguranta ai admirat in magazinele de bijuterii diverse accesorii cu smaralde si te-ai intrebat cum ai putea sa asortezi o pereche de cercei sau un inel cu piatra verde la diferite tinute.

Verdele este o culoare vie, care transmite energie, asa ca trebuie asociat cu nuante care sa ii puna in valoare vitalitatea. De asemenea, culoarea verde a smaraldului este de neegalat in lumea pietrelor pretioase, aceasta clasandu-se ca valoare pe locul 2, imediat dupa diamant. 

Scurta istorie a smaraldului

De-a lungul timpului, numeroase povesti s-au creat in jurul smaraldului, care a fost mereu apreciat pentru unicitatea culorii sale si pentru frumusetea sa hipnotizanta. In America de Sud, incasii si aztecii considerau smaraldul o piatra sfanta. In Egiptul Antic, smaraldul era adesea folosit pentru bijuteriile faraonilor, acestia avand chiar propriile cariere de smarald, numite „Minele Cleopatra”. 

Smaraldul a avut un rol special in randul regalitatii, fiind purtat atat de faraonii egipteni, cat si de ducese, regine si alte personalitati din diferite perioade istorice. Astazi, bijuteriile cu smarald sunt in continuare adorate, mai ales de celebritati precum Lady Gaga si Angelina Jolie. In prezent, cele mai multe zacaminte de smarald se gasesc in Columbia, Brazilia, Afghanistan si Zambia, insa, aceasta piatra pretioasa este populara in intreaga lume.

Pentru a pune cu adevarat in valoare frumusetea unui smarald, este important sa stii cum sa asortezi o astfel de bijuterie si ce fel de piese vestimentare ar trebui sa alegi. Asadar, iti venim in ajutor cu cateva sfaturi de moda despre cum sa asortezi cu succes bijuterii cu smarald.

Asorteaza bijuteriile cu smarald la tinute monocrome

Daca ai ales sa porti o bijuterie statement cu smarald, atunci va trebui sa te asiguri ca o vei pune in valoare alegand piesele vestimentare potrivite. Spre exemplu, in cazul unor cercei masivi cu smarald, ar trebui sa optezi pentru un outfit monocrom, in tonuri de alb sau negru. Astfel, smaraldul va fi singura pata de culoare si va iesi in evidenta, oferind un plus de vitalitate intregii tinute.

Combina smaraldul cu nuante de albastru

Verde si albastru – o combinatie care emana prospetime si rafinament, care nu are cum sa treaca neobservata pe strada. Daca iti place sa porti culori vii si vrei sa incerci combinatii de nuante puternice, atunci poti alege sa accesorizezi o rochie albastra cu un colier cu smaralde, sau un costum in tonuri de albastru marin cu o pereche de cercei mici.

Poarta haine rosii

Rosu este culoarea complementara a verdelui, asa ca intotdeauna un outfit de culoare rosie va pune in valoare o bijuterie cu smarald. Opteaza pentru o nuanta aprinsa de rosu, care sa scoata si mai mult in evidenta energia smaraldului. Daca iti doresti o tinuta mai discreta, tine minte ca poti opta si pentru alte nuante din aceeasi paleta, cum ar fi un rosu caramiziu sau un rosu cu tonuri de maro, care va completa perfect smaraldul.

Evita imprimeurile

O pereche de cercei cu smarald nu poate fi asortata cu o camasa inflorata sau cu o rochie cu buline. Un imprimeu incarcat nu va scoate in evidenta frumusetea smaraldului, fie ca este vorba de un colier, o pereche de cercei sau o bratara. Atunci cand porti bijuterii cu smarald ar fi indicat sa optezi pentru tinute in culori solide, fara model, care sa puna in valoare nuantele de verde ale pietrelor pretioase.

Nu combina smaraldul cu alte pietre pretioase

Smaraldul are o frumusete aparte, asa ca nu ar fi indicat sa il combini cu alte pietre pretioase, care ar putea sa ii mascheze stralucirea. De asemenea, daca iti doresti ca smaraldul sa iasa in evidenta, ar fi ideal sa optezi pentru bijuterii din argint, care vor reflecta mult mai bine verdele pur al smaraldului.

Asadar, o piatra atat de pretioasa precum smaraldul nu poate fi purtata la orice ocazie. Atunci cand alegi sa porti astfel de bijuterii, trebuie sa te asiguri ca ai optat pentru piesele vestimentare potrivite, care sa puna in valoare frumusetea acestei pietre pretioase unice.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.