CNSU a publicat lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic. SUA și alte trei țări au intrat în zona roșie

Autor: Ana Dinu
Trei tari au trecut in zona rosie

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată, pe coduri de culori, roșu, galben, verde, în funcție de rata de infectare cu noul coronavirus. SUA și încă trei țări au intrat în zona roșie.

CNSU a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemilogic, pe coduri de culori, roșu, galben și verde, în funcție de numărul cazurilor de COVID-19. SUA și alte trei țări au trecut în zona roșie, în timp ce Olanda și Malta intră în zona galbenă. De asemenea, Grecia, cea mai râvnită destinație de vacanță, rămâne pe lista roșie.

Lista actualizată a țărilor cu risc epidemilologic

Conform noii liste publicate de CNSU, SUA se află pe lista roșie, alături de Turcia, Muntenegru și Israel.

Principalele modificări după actualizarea listei țărilor cu risc epidemiologic, potrivit CNSU sunt:

- în zona roșie au intrat: Turcia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica și Sint Maarten;

- în zona galbenă au intrat: 

  din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Olanda, Malta, Kuweit și Panama;

  din zona verde, în urma creșterii incidenței: Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groelanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda și Saint Lucia;

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

- în zona verde au intrat: Luxemburg, Oamn și Zimbabwe.

Citeste si: OFICIAL! Noi reguli pentru nunți și botezuri. În ce condiții se vor desfășura evenimentele private

Regulile au rămas aceleași, dacă persoana respectiva este în zona galbenă, aceasta nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un este PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă persoana este din zona roșie, fie este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scutește carantina.

De asemenea, măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar ramâne în vigoare și prevederea potrivit căreia dacă persoana carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de izolare și rezultatul este negativ poate ieși din carantină în a zecea zi.

Scutiți de carantină sunt copiii sub 3 ani, fară condiții, și cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID-19 negativ.

Totodată, scutiți de carantină sunt și cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Pentru a consulta lista țărilor cu risc epidemilogic puteți descărca documentul de aici

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români! Posibile restricții sunt luate în calcul. Valeriu Gheorghiță, decizie de ultimă oră!

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.