Ziua internațională a modei 2021: Când se sărbătorește și ce reduceri sunt

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 19 aug 2021, 13:11
Ziua internațională a modei 2021
Sursa: pexels.com

Ziua internațională a modei 2021 se apropie. În fiecare an ea se sărbătorește pe 21 august.

Moda există în viețile oamenilor din cele mai vechi timpuri. Oamenii și-au făcut haine încă de la apariția speciei, pentru a-și acoperi trupurile, mai întâi făcând acest lucru din pieile animalelor, ulterior, în neolitic, începând să țeasă.

Ziua internațională a modei 2021 se va sărbători și în țara noastră pe 21 august 2021, iar pentru a celebra evenimentul mai multe magazine de haine au pregătit reduceri și cupoane de reducere pentru achiziții de haine în această zi.

Ziua internațională a modei 2021- Istoria modei

Primul stat în care s-au creat haine mai elaborate a fost Egiptul, unde se folosea ca material principal inul. În Mesopotamia, în cele mai vechi timpuri, oamenii se îmbrăcau cu șaluri lungi de lână, pe care le împodobeau cu benzi de culori strălucitoare, pliuri și fire de pânză.

Industria textilelor a apărut pentru prima oară în Anglia la sfârșitul secolului al XVIII-lea şi a fost adusă mai apoi în Statele Unite la începutul secolului al XIX-lea.

Americanii au revoluționat vestimentația, ei fiind responsabili pentru dezvoltarea modei așa cum o știm astăzi.

Moda modernă a apărut în Boston, acolo unde imigranții evrei au deschis atelierele de croitorie fabrici mici de textile. Dacă rochiile, fustele sau costumele erau unele de serie, produse într-o fabrică de confecţii, accesoriile erau personalizate în funcție de fiecare client.

Din secolul al XIX-lea datează și sistemul de mărimi, care se folosește și astăzi în întreaga lume.

Atunci au apărut mărimile S (short-scurt), M (medium-mediu), L (large-mare), XL (Extra Large). 

La începutul secolului al XX-lea creatori de modă legendari, precum Christian Dior şi Coco Chanel și-au înființat propriile case de modă, 

brand-ul de fashion  devenind o componentă importantă în alegerea hainelor de către fiecare persoană. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si:// Ziua internațională a pisicii// 5 curiozități despre pisici

Ziua internațională a modei 2021 în România

Ziua internațională a modei se va sărbători și în 2021 în România, ca în fiecare an. Mai multe magazine de la noi au pregătit reduceri și cupoane de reducere pentru 21 august 2021.

Pentru a stimula consumul de haine, Ziua modei se sărbătorește în România de mai multe ori pe an, și în mai, și în octombrie. În urmă cu 3 ani, magazinul C&A oferea de 5 mai o reducere de 25% la fiecare articol cumpărat de clienți, sărbătorind, astfel, ziua modei.

Anul acesta, în Iași, între 2 și 6 iunie, a avut loc un festival de modă, Romanian Fashion Week, organizat pentru prima oară după 11 ani.

Târgul a avut parte și de o premieră, în perioada 4- 6 iunie desfășurându-se în Sala Atrium a Palas Mall, între orele 10.00 şi 22.00, POP UP Creative collective powered by UniCredit Bank, primul târg de modă şi de accesorii dedicat iubitorilor de design românesc.

Citeste si: Ziua internațională a stângacilor. Ce se spune despre cei care scriu cu stânga

 

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.