În ședința de Guvern de astăzi ar urma să fie adoptată o OUG care reglementează măsura prin care se acordă suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat, în noul an școlar 2021-2022.
Preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ vor beneficia de masă caldă în noul an școlar
Vești bune pentru elevii din 150 de unități de învățământ, vor primi și în noul anul școlar 2021-2022 o masă caldă la școală.
Părinții vor putea depune la secretariatul unității de învățământ o cerere prin care solcilită ca elevul să beneficieze de masa caldă pusă la dispoziție de stat.
Citeste si: Structura anului şcolar 2021- 2022. Ce vacanţă s-a scos din programul elevilor şi al profesorilor
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
„La cererea motivată a părinţilor/reprezentanţilor legali/ocrotitorilor legali, formulată în scris şi susţinută de document-suport, înregistrată la secretariatul unităţii de învăţământ în care este înmatriculat preşcolarul/ elevul, preşcolarii şi elevii care din considerente de natură medicală, culturală sau religioasă nu pot beneficia de pachetul alimentar/masă caldă vor beneficia de produse alimentare adecvate situaţiei acestora, în limita valorii zilnice prevăzute la alin. (1). În cazul preşcolarilor şi elevilor care din considerente de natură culturală sau religioasă nu pot beneficia de pachetul alimentar/masă caldă, documentul-suport este reprezentat de declarația pe propria
răspundere a părinţilor/reprezentanţilor legali/ocrotitorilor legali”, se mai arată în
proiectul OUG.
Banii pentru finanțarea programului sunt alocați din bugetele locale ale unităților administrativ–teritoriale: ”în sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și municipiului București”.
Citeste si: Mai puțini elevi într-o clasă, din toamnă. Klaus Iohannis a promulgat legea. Care este limita impusă