Lovitură pentru pensionari! Daniel Baciu, seful Casei de Pensii, precizari importante despre recalcularea pensiilor 2021!! "Noi incercam sa uniformizam pensionarii"

Autor: Ana Filip
Actualizat: 22 aug 2021, 21:34
Presedintele Casei Nationale de Pensii, Daniel Baciu a facut precizari cu privire la recalcularea pensiilor
Sursa: Facebook

In urma evaluarii si a recalcularii dosarelor la care lucreaza deja Casele de Pensii, pentru unii varstnici pensiile ar putea sa creasca.

De curand, Presedintele Casei Nationale de Pensii, Daniel Baciu, a precizat faptul ca la recalculare, se va tine cont si de alte elemente in plus față de legea în vigoare, precum sporurile sau orele suplimentare. Mai mult decat atat, autoritatile vor sa remedieze inegalitatile deja existente in randul pensionarilor, astfel incat toate persoanele sa primeasca pensia in functie de contributie.

Recalcularea pensiilor 2021. In ce va consta procedura!

Totodata Guvernul a auntat ca in vederea recalcularii pensiilor, va suplimenta cu 1000 numarul de locuri de munca in cadrul Caselor Nationale de Pensii Publice.

„Cea mai mare inechitate e faptul că aceiași pensionari care au ieșit în perioade diferite de timp, unde au fost acte normative în vigoare diferite, au obținut cuantumuri diferite la pensie, cu același stagiu de cotizare.

Noi încercăm să uniformizăm pensionarii, aceeași contribuție să aibă aceeași pensie egală, iar pensiile aflate la un nivel inferior vor crește. Nicio pensie nu va scădea. Dacă prin aplicarea formulei va exista un cuantum mai mic, pensiile vor rămâne la nivelul în plată”, a subliniat Daniel Baciu, Presedintele Casei Nationale de Pensii.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Se schimbă legea pensiilor. Ei sunt românii care se pot pensiona mai devreme. Se aplică de astăzi, 19 august

De asemenea, o alta problema ce ar putea aparea odata cu recalcularea pensiilor ar fi aceea in cazul pensionarilor care au primit pensii mai mari decat ar fi meritat, din cauza unor greseli de calcul. Iar acest lucru ar putea sa se remedieze prin restituirea acelor sume de bani necuvenite.

„Dacă în dosar se găsesc erori flagrante, evident că acele dosare trebuie remediate. Dacă sunt erori flagrante, cine a încasat banii trebuie să îi returneze”, a mai precizat şeful Casei Naționale de Pensii, potrivit romaniatv.net

Pana acum au fost recalculate peste 500.000 de dosare de pensii din totalul de cinci milioane. Autoritatile au transmis faptul ca intreaga procedura de evaluare si recalculare a pensiilor ar trebui să dureze până la mijlocul anului 2022, iar o nouă lege a pensiilor ar putea intra in vigoare abia spre sfarsitul anului 2022.

Citeste si: Veşti bune pentru români. Guvernul face angajări! Se caută 1.000 de persoane pentru Casa de pensii

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.