Casa Națională de Pensii a anunțat schimbări majore. Ce se întâmplă cu pensiile bătrânilor. Guvernul a intervenit de urgență

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 23 aug 2021, 10:16
Ce se intampla cu pensiile romanilor
Sursa: Facebook

Casa Națională de Pensii a anunțat schimbări majore în ceea ce privește pensiile românilor. Guvernul a fost nevoit să intervină de urgență.

Casa Națională de Pensii trece prin momente dificile. Volumul de muncă este uriaș pentru angajații din sistem, astfel, Guvernul a anunțat săptămâna trecută că pe ordinea de zi se află o Ordonață de Urgență care prevede angajarea a 1.000 de persoane pentru Casele de pensii.

Casele de pensii din România nu reușesc să facă față volumului de muncă

Această decizie a fost luată în contextul în care personalul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) nu reușește să facă față volumului mare de dosare de pensii.

Sunt scoase la bătaie 800 de funcții pentru personalul cu studii de licență sau echivalenete și 200 de funcții pentru persoanele care au doar studii liceale ,finalizate cu diploma de Bacalaureat. Aceste posturi sunt pe perioadă determinată, mai exact, până la data de 31 decembrie 2022.

Citeste si: Se schimbă legea pensiilor. Ei sunt românii care se pot pensiona mai devreme. Se aplică de astăzi, 19 august

Ce pași trebuie să urmezi pentru a obține un post 

Cele 1.000 de persoane care se vor înscrie pentru un post la CNPP vor fi selectate prin concurs, în trei etape succesive. Prima etapă este cea de selectare a dosarelor, urmată de proba scrisă, candidații vor da un test gril, iar, la final, etapa ce are la bază un interviu.

Iată de ce documente aveți nevoie pentru a vă înscrie în concurs:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

- cererea de înscriere concurs

- copie după actul de identitate sau a oricărui alt document care atestă identitatea

- copii după documentele care atestă nivelul de studii și a altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum și copii după documentele care atestă îndeplinirea condițiilor specifice ale postului

- carnetul de muncă sau, după caz, adeverința care atestă vechimea în muncă, în meserie și/sau în specialitatea studiilor, în copie

- cazierul judiciar sau declarație pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcția pentru care se înscrie

- adeverință medicală care să ateste starea de sănătate, eliberată cu cel mult șase luni înainte de derularea concursului de către medicul de familie sau de către unitățile sanitare abilitate.

- CV (curriculum vitae).

Citeste si: Lovitură pentru pensionari! Daniel Baciu, seful Casei de Pensii, precizari importante despre recalcularea pensiilor 2021!! "Noi incercam sa uniformizam pensionarii"