Este România pregătită pentru valul 4 al pandemiei? Raed Arafat a făcut precizări în acest caz: ”Pregătim locuri la Terapie Intensivă...”

Autor: Ana Dinu
Romania pregatita pentru valul 4?
Sursa: Facebook

Raed Arafat a făcut noi precizări în ceea ce privește valul 4 al pandemiei de coronavirus în România. Acesta a reamintit ca varianta Delta este mult mai contagioasă în rândul tinerilor și copiilor, astfel îi sfătuiește pe români să se vaccineze.

Șeful DSU a făcut noi precizări legate de valul patru al pandemiei de coronavirus. Raed Arafat a mai adăugat că varianta Delta este mult mai contagioasă și are un impact mult mai mare asupra tinerilor și copiilor. Este România pregătită pentru valul 4?

Este România pregătită pentru valul 4 al pandemiei?

Raed Arafat susține că numărul infectărilor cu noul coronavirus a început să crească deoarece oamenii au renunțat la masca de protecție în mijloacele de transport în comun și în spațiile aglomerate.

”Am zis ca vor fi cresteri, era normal dupa toate activitatile reluate. Oamenii au mai uitat ca masca este obligatorie in zonele aglomerate, in transportul in comun.

Acum multi si-au asumat riscul. Înainte nu aveam arma, acum am avut-o. Faptul ca unii au hotarat sa nu se vaccineze, este alegerea lor.

Totul depinde de comportamentul nostru: masca, respectarea regulilor de distantare si vaccinarea”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Tocmai acum s-a aflat! Vaccinul afectează fertilitatea? Valeriu Gheorghiță:" Lucrurile sunt foarte clare..."

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Acesta a mai precizat că tulpina Delta are un impact mult mai mare asupra tinerilor și copiilor. Șeful DSU a adăugat că în spitale se pregătesc locutri la ATI pentru copii.

”Noi ne pregatim. În Olanda a crescut foarte mult numărul de cazuri, sa vedem ce o sa fie la noi. Am avut discutii cu ministrul Sanatatii, cu managerii spitalelor.

Pregatim inclusiv locuri de terapie intensiva pentru copii.

In SUA au ajuns la spital si copii de 6, de 7, de 8 ani, copii care nu se pot vaccina. Varianta asta are un impact mai mare la tineri si la copii. Am avut două decese la tineri de 30 de ani fara comorbiditati. Sunt tineri care ajung in terapie intensiva. O tânără de 25 de ani este la ATI în aceste momente.

Vaccinarea celor care pot sa o faca ramana o solutie. E arma pe care o avem in mana si pe care o foloseste toata lumea”, a mai precizat şeful DSU.

Arafat trage un semnal de alarmă pentru români, îi sfătuiește să evite spațiile aglomerate, să se informeze corect și să se vaccineze.

Citeste si: România la un pas de LOCKDOWN?! Raed Arafat a dezvăluit la ce trebuie să ne așteptăm în perioada următoare