Montarea intrerupatoarelor si prizelor: 4 greseli de evitat

Author: Oana Iosif

Intr-o locuinta este foarte importanta reteaua electrica, deoarece aceasta va reusi sa alimenteze cea mai mare parte a obiectelor electrice si electrocasnice. Pentru a putea face acest lucru, trebuie sa te asiguri ca respecti regulile de siguranta si de exploatare a retelei. Exista cateva greseli comune pe care ar fi bine sa le eviti daca vrei sa iti montezi intrerupatoarele si prizele, astfel incat sa te bucuri de siguranta si eficienta. Iata care sunt aceste greseli.

Alegerea unor terminale de slaba calitate

Nu trebuie sa fii specialist ca sa intelegi ca prizele si intrerupatoarele sunt de fapt fata vazuta a intregii retele. Pentru ca aceste terminale sa functioneze corect ar trebui sa alegi produse de calitate, care sa nu se deterioreze intr-un timp foarte scurt. Vei avea nevoie de prize si de intrerupatoare calitative, recunoscute pe piata de profil, pe care sa te poti baza in orice context. Unele companii sunt foarte atente la realizarea efectiva a produselor, dedicand timp verificarii acestora, astfel incat tu sa te poti bucura de o experienta de utilizare fara probleme.

Lipsa unui specialist care sa te ajute

Daca nu esti sigur ca detii cunostintele sau experienta necesare pentru a monta aceste terminale ar fi mai indicat sa apelezi la un profesionist. Desi pare ca un profesionist poate parea mai scump, crescand astfel costurile de investitie intr-o astfel de lucrare, in realitate vei vedea caaceasta experienta detinuta de un specialist te va costa mai putin in termeni de siguranta.

Un electrician cu experienta stie exact cum sa aleaga prizele si intrerupatoarele potrivite, dar si cum sa le monteze astfel incat proiectul sa fie unul reusit. Din pacate exista foarte multe persoane care apeleaza la meseriasi neautorizati, care nu sunt interesati de realizarea corecta a lucrarilor, iar acest lucru costa in general destul de mult. Uneori vorbim despre defectiuni la nivelul instalatiei electrice, iar alteori putem vorbi chiar despre siguranta ta, casei tale si a familiei tale.

Lipsa verificarii instalatiei electrice

Ar fi bine sa stii ca degeaba investesti in sisteme performante de electricitate daca reteaua si instalatia electrica a casei tale sunt vechi. Practic, in cele mai multe dintre cazuri, desi vorbim despre sisteme performante electrice, unele din gama smart, se intampla ca reteaua electrica sa nu reziste, iar acest lucru sa conduca in mod automat catre deteriorarea terminalelor. Verifica asadar reteaua si instalatia electrica pentru a te asigura ca cele doua functioneaza in parametri corecti si ca nu este necesara interventia la nivelul acestora. Trebui sa intelegi faptul ca montarea prizelor si a intrerupatoarelor este pasul final in amenajarea unei locuinte, pentru ca firele electrice aferente peretilor si tavanelor vor fi ingropate in structura. In caz contrar, in caz de defectiuni, va fi nevoie sa ai in vederespargere peretilor si deschiderea zonelor cu probleme, pentru a putea repara probleme aparute, in cazul in care le lasi pe acestea sa evolueze.

Lipsa unei schite generale

Atunci cand faci planul montarii prizelor si a intrerupatoarelor trebuie sa ai in vedere amplasarea fiecarui terminal. Este important sa identifici zonele in care vei avea cel mai mult nevoie de aceste terminale pentru a le putea amplasa intr-un mod cat mai eficient. Fa asadar un plan al locuintei si identifica zonele cu mese, blaturi sau birouri, unde vei avea nevoie de prize si intrerupatoare. Mai apoi, transmite aceasta schita specialistului si asigura-te ca aceasta este respectata cu strictete.

 

Prizele si intrerupatoarele ne faciliteaza folosirea energiei electrice de care avem atata nevoie. Alege in mod corect dispozitivele de care ai nevoie si investeste intr-o casa eficienta care sa iti ofere tot confortul energetic de care ai nevoie.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.