// Preliminarii CM 2022 Qatar // Islanda - România 0-2 Tricolorii înving lejer naționala care nu ne-a lăsat la EURO

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 08 sep 2021, 13:54
Islanda-România, antrenament al naționalei
Sursa: Facebook Echipa națională de fotbal a României

România a învins Islanda cu 2-0 într-un meci contând pentru grupa J din preliminariile CM 2022 din Qatar. Islanda - România a avut loc joi, 2 septembrie 2021, de la 21:45, la Reykjavik.

UPDATE România a învins Islanda cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Dennis Man (min. 47) și Nicușor Stanciu (min. 83).

Islanda-România LIVE. Islanda se confruntă cu probleme majore de lot înaintea meciului cu România de joi, de la Reykjavik. 

Kolbeinn Sigthorsson a fost scos din lotul Islandei după ce două femei l-au acuzat de agresiune sexuală.

Totodată, președintele Federației Islandeze de Fotbal, Gudni Bergsson, a demisionat în urma scandalului.

Presa din Islanda scrie că Sigthorsson şi-a cerut scuze şi i-a plătit drept compensaţie femeii o sumă a cărei valoare nu a fost făcută publică. O altă femeie a depus plângere contra aceluiași jucător pentru aceeași acuzație.

"Dragi victime, vă credem şi vă prezentăm scuzele noastre sincere. Ştim că noi, ca garanţi, v-am abandonat şi avem intenţia să facem mai mult", a scris consiliul de administraţie.

Nu e, de altfel, singurul scandal sexual din tabăra islandeză înainte de meciul Islanda-România. Nici Gylfi Sigurdsson, atacantul islandez care ne-a dat două goluri în meciul din 8 octombrie 2020, contând pentru calificarea la EURO 2020, nu face parte din lotul Islandei, el fiind implicat într-un scandal de pedofilie. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Alți jucători importanți care lipsesc din lotul Islandei pentru meciul cu România sunt Einar Gunnarsson, Magnusson, Finnbogason și Ingi Ingasson, toți fiind accidentați.

Islanda a convocat pentru meciul cu România 3 jucători care n-au debutat încă în naționala islandeză: Patrik Gunnarsson, portar la Brentford, Andri Lucas Gudjohnsen, junior al lui Real Madrid și Mikael Ellertsson, care evoluează la formația italiană SPAL.

Preliminarii CM 2022 Qatar: Islanda-România LIVE Echipe probabile

Islanda-România LIVE. Mirel Rădoi a convocat pentru tripla cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord următorii jucători:

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
     
  • FUNDAȘI: Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0);
     
  • MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Florin Tănase (FCSB, 9/1);
     
  • ATACANȚI: Denis Alibec (CFR Cluj, 19/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Jovan Markovici (Universitatea Craiova, 0/0).

Preliminarii CM 2022 Qatar: Programul României din luna septembrie:

  • 2 septembrie:  Islanda –  ROMÂNIA, ora 21:45 – Laugardalsvollur (Reykjavik)
  • 5 septembrie:   ROMÂNIA  – Liechtenstein, ora 21:45 – Arena Națională (București)
  • 8 septembrie:  Macedonia de Nord –  ROMÂNIA, ora 21:45 – Tose Proeski Arena (Skopje)

Citeste si: Preliminarii CM 2022: Mirel Rădoi a anunțat lotul naționalei pentru tripla cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord! Surprize mari