ULTIMA ORĂ! Este vorba despre TESTUL ANTIGEN RAPID. Ce se întâmplă cu acesta și cu certificatul Covid-19

Autor: Marina Ionescu
Ce se întâmplă cu testul antigen rapid
Sursa: PixaBay

Testul antigen rapid își modifică termenul de valabilitate. Noutăți și despre certificatul Covid.

Guvernul a decis luni, 30 august, printr-o ordonanță ca, testul antigen rapid să aibă o valabilitate de 48 de ore, nu 24 de ore, cum ese în prezent. 

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. 12 state au intrat în ZONA ROȘIE

Eliberarea certificatelor digitale Covid-19

După ce luni, 30 august, a fost adoptată ordonanța, aceasta are legătură cu măsurile instituite de România cu privire la verificarea și eliberarea certificatelor digitale Covid-19 de vaccinare, testare sau trecere prin

boală, în conformitate cu principiile generale ale dreptului Uniunii Europene, în special cu principiile proporționalității și nediscriminării, potrivit Click.ro.

Citeste si: Un alt virus periculos amenință lumea! Mii de copii se îmbolnăvesc pe capete, iar medicii nu reușesc să-i vindece

Prin urmare,  certificatele digitale Covid-19 pot fi folosite și în România pentru a demonstra că persoanele s-au vaccinat, testat sau au trecut prin boală. 

Totodată, termenul de valabilitate al certificatului pentru test antigen rapid crește la 48 de ore, de la 24 de ore, cum este în prezent.

Ce este testul rapid antigen

Testul rapid antigen este un test de diagnostic in vitro, fiind cel mai nou tip de testare a infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Încă de la sfârșitul anului trecut, Comisia Europeană recunoaște oficial testul rapid antigen și detectează antigenele, partea de virus pe care sistemul nostru imunitar o recunoaște.  

Citeste si: Lovitură pentru români! Vaccinarea devine obligatorie în România. Ce instituție impune acest lucru

Testul rapid antigen indică infecția în faza acută a bolii.Dacă este făcut încă de la debutul simptomelor, atunci când probele conțin cele mai mari titruri virale, cu atât cresc șansele ca rezultatul să fie unul clar.

Însă, dacă se face după cinci zile de la simptome, acest test poate aduce rezultate fals negative.

Testul antigen oferă un răspuns în aproximativ 15 minute și se poate cumpăra de la farmacie.

Coronavirus în România

Până ieri, 2 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.101.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.056.922 de pacienți au fost declarați vindecați. 

Citeste si: Bucureștiul se întoarce la restricții?! Prefectul Capitalei anunță ce măsuri vor intra în vigoare dacă incidența crește în următoarele zile

În intervalul 01.09.2021 (10:00) – 02.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 26 de decese (9 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Neamț, Prahova, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 26 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 de ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 la categoria de vârstă peste 80 ani.