Cauza mortii lui Ion Caramitru! Maestrul a murit in spital la 79 de ani

Autor: Alice Popescu
Actualizat: 01 aug 2022, 01:25

Maesrtrul era internat de mai multe saptamani la spitalul Elias.

Actorul Ion Caramitru a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani duminică, la Spitalul Elias, din Capitală. Caramitru era internat de preste o lună la Spitalul Elias, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai unităţii sanitare. Născut în 9 martie 1942, la Bucureşti, Caramitru a fost ministru al Culturii între 1996 şi 2000. El a fost preşedinte UNITER din 1990 şi director al Teatrului Naţional din 2005. 

”După o nemeritată suferinţă, maestrul Ion Caramitru s-a stins din viaţă în după-amiaza de astăzi la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.  Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis managerul spitalului, medicul Mugur Ardelean.

Actor de teatru şi film, regizor, preşedinte al UNITER din 1990, ministru al Culturii între 1996 şi 2000, iar începând cu anul 2005 director general al Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru şi-a pus amprenta şi în spaţiul liric românesc.

"Mulţumim, maestre, pentru regia spectacolelor "Evgheni Oneghin" şi "Cavalleria Rusticana & Pagliacci" prezente în repertoriul actual al Operei Naţionale Bucureşti, şi pentru interpretarea memorabilă a rolului titular din "Peer Gynt"!", au scris reprezentanţii ONB pe Facebook. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Opera Naţională Bucureşti transmite sincere condoleanţe familiei, colectivului Teatrului Naţional Bucureşti şi întregii scene teatrale din România. "Spaţiul cultural românesc a pierdut astăzi o legendă", au mai transmis reprezentanţii ONB.

Cauza mortii lui Ion Cramitru

In urma cu ceva vreme, Ioan Onisei, directorul general adjunct al TNB din Bucuresti anunta:  Se pare că perioada sa de spitalizare va mai dura. Nu ştiu să vă dau detalii, fiindcă nu le-am primit nici eu la rândul meu.

Tot ce ştiu este doar că medicii care se ocupă de soarta lui Ion Caramitru au decis să apeleze la o terapie mai lungă cu anitibiotice. Ce înţeleg că s-a petrecut ţine puţin de un scenariu cu care sigur s-au confruntat şi alte persoane, fiindcă nu e vorba totuşi de o noutate absolută. Pur şi simplu, Ion Caramitru a intrat în contact cu un stafiloc, într-un anume moment, iar această bacterie a dorit exact acum să-i dea atâta bătaie de cap.
În plus, pare că a fost şi foarte puternică, fiindcă după tot felul de analize şi un tratament constant cu antibiotice, ea încă pare că are un cuvânt greu de spus!
, a declarat Ioan Onisei, directorul general adjunct al Teatrului Naţional din Bucureşti, pentru  playtech.ro