Cele mai avantajoase locuri de muncă pentru tinerele care sunt în căutarea primului job

Author: Oana Iosif

Găsirea unui prim job poate constitui un motiv de disconfort destul de accentuat, mai ales când ești tânără și deloc obișnuită cu ceea ce presupune viața profesională. Totuși, la un moment dat tot trebuie să începi căutările. Desigur, situațiile sunt extrem de diferite, în funcție de contextul social și de studii, dar există anumite joburi care se pretează mai bine pentru o tânără. 

Nu putem garanta că lista de mai jos se va aplica pentru toată lumea, gusturile și nivelul de studii fiind extrem de diferite de la o meserie la alta dar, în majoritatea cazurilor, acestea sunt cele mai avantajoase locuri de muncă pentru tinerele care vor să-și înceapă viața profesională cu dreptul. Cine știe, poate acest prim job va fi începutul unei cariere în toată regula! 

Farmacistă 

Această poziție presupune gestionarea și furnizarea medicamentelor pacienților, așadar și răspunderea este pe măsură. De asemenea, o specialistă trebuie și să fie capabilă să ofere sfaturi în legătură cu metoda corectă de administrare a medicamentelor. În plus, această meserie nu este practicată în mod obligatoriu în cadrul unei farmacii, ci și în spitale sau clinici. 

Pentru a lucra în România ca farmacistă vei avea nevoie de o diplomă universitară și de licență, deci vei trece prin cei șase ani de studii. 

Inginer 

Pentru a putea lucra pe postul de inginer în România trebuie să absolvi o facultate de profil, mai exact politehnică sau cibernetică. Categoric această calificare nu este ușor de obținut dar, în momentul în care ai terminat studiile, vei avea parte de o mulțime de oportunități. 

În calitate de inginer vei avea de întocmit designuri, vei modifica și repara diverse instalații în domenii de mare interes precum IT, domeniul electric sau chimic, mecanic sau diverse alte structuri fizice. Printre cele mai căutate meserii, mai ales prin străinătate, se află și meseria de inginer sudor. 

Model de videochat 

Categoric nu vei avea nevoie de același nivel de studii ca în cazul celor două meserii mai sus menționate, dar asta nu înseamnă că nu vei putea beneficia de un câștig pe măsură. Chiar dacă vei găsi un loc de muncă încă de la ieșirea din facultate, vor trece câțiva ani până vei acumula experiența necesară pentru a putea motiva o creștere salarială cu adevărat considerabilă. 

În cazul videochatului lucrurile sunt mult mai simple. Practic, vei avea acces la sume de peste mii de euro încă de la început, evident cu condiția că-ți vei da silința. Nu contează aspectul de model 90-60-90, ci mai degrabă felul în care comunici, cât de deschisă ești ca persoană și cât de dedicată ești acestei meserii. Chiar în acest moment se fac angajări model videochat la Models4Models, deci nu rata șansa! 

Dezvoltator de aplicații

Nu e de mirare că atât de multe femei tinere se îndreaptă în continuare spre domeniul IT, în condițiile în care programatorii sunt încă printre cei mai bine plătiți profesioniști. Unde mai pui și faptul că există o mulțime de cursuri online și contează mult mai mult ce poți face, nu ce diplomă ai. 

Lucrul pe calculator cu diverse softuri este foarte solicitant, atât pentru creier, cât și pentru ochi, așadar câștigul va fi pe măsură. Atribuțiile tale vor include atât analiza nevoilor utilizatorilor, cât și scrierea de coduri pentru îmbunătățirea aplicațiilor existente. 

Tu cum vrei să-ți începi viața profesională? 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.