ULTIMA ORA! A fost instituită stare de urgență. Certificatul de vaccinare este obligatoriu aproape peste tot

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 12 sep 2021, 12:55
Stare de Urgenta

A fost declarată stare de urgență la nivel național pentru o perioasă de 50 de zile. Alerta este valabilă până la data de 30 octombrie.

S-a instituit stare de urgență pentru o perioadă de 50 de zile, ca urmare a creșterii numărului de infectări cu coronavirus. Certificatul de vaccinare devine obligatoriu aproape peste tot.

STARE DE URGENȚĂ: Certificatul de vaccinare este obligatoriu

Moldova a instituit stare de urgență la nivel național, se pare că vaccinul și materialele sanitare nu a ajuntat prea mult Guvernul de la Chișinău.

Ministrul Sănătății din Republica Moldova, Ala Nemerenco, a anunțat că a fost instituită starea de urgență în sănătatea publică, din cauza creșterii rapide a cazurilor de COVID-19.

„Evoluția procesului epidemic are un caracter ascendent, cu tendință de agravare continuă în special în ultimele patru săptămâni. A crescut numărul cazurilor noi, avem multe raioane cu o creștere bruscă a incidenței”, a

spus Ala Nemerenco.

Ministrul a mai precizat că autoritățile medicale estimează că următoarele săptămâni vor fi critice.

Este a treia oara de la începutul pandemiei când în Republica Moldova se instituie stare de urgență în sănătatea publică.

Citeste si: Noi restricții în apropierea Capitalei. Intră în vigoare de ASTĂZI!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc. Bulgara a trecut în ZONA ROȘIE

În perioada instituirii stării de urgență în sănătatea publică, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică sau Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică are dreptul să adopte anumite decizii, precum: instituirea unor condiții speciale de activitate, de viață și deplasare pentru persoanele fizice și juridice, utilizarea tuturor resurselor și mijloacelor disponibile pentru organizarea măsurilor de răspuns; solicitarea ajutorului autorităților centrale sau al autorităților locale. 

„Începând cu 11 septembrie persoanele de la 18 ani şi mai mult vor avea acces la evenimentele desfăşurate în aer liber  şi de asemenea la evenimente în spaţii închise. Va fi solicitat certificatul de vaccinare  valabilă dacă au trecut cel puţin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau prezentarea unui test negativ PCR .”

De asemenea, accesul persoanelor la diferite evenimente va fi permisă și pe baza unui test negativ rapid Covid, ori a ceritificatului de vaccinare, cu schema completă.

Citeste si: Carantină totală în șapte localități din România. Rate de infectare a depășit pragul de 6 la mie. Declarația pe propria răspundere a fost implementată