Devine OBLIGATORIU! Reguli noi pentru milioane de elevi. Ce este INTERZIS să faci de AZI

Autor: Marina Ionescu

Românii sunt obligați să respecte noi reguli începând de astăzi, din cauza valului patru al pandemiei de Covid-19. Iată ce este interzis să faci!

Vești proaste pentru milioane de români. Începând de astăzi, 13 septembrie, vor intra în vigoare noi reguli de protecție, atât pentru copii cât și pentru părinți.

Citeste si: Schimbare de ultimă oră! Cum se vor desfășura festivitățile de începere a noului an școlar. Ce reguli trebuie să respecte elevii

Reguli noi pentru milioane de români

Astăzi, 13 septembrie, aproximativ 3 milioane de elevi din România, încep un nou an școlar. Anul trecut, din cauza pandemiei de COVID-19, copiii au făcut cursurile mai mult online, însă, acum, elevii și preșcolari se vor întoarce în bănci.

Așadar, elevii trebuie să respecte mai multe reguli stabilite în pandemie. Astfel, la intrarea în școală și pe coridoare, precum și la intrarea în fiecare clasă vor fi așezate dispensere/flacoane cu soluție dezinfectantă pentru mâini.

Citeste si: Carantină totală în șapte localități din România. Rate de infectare a depășit pragul de 6 la mie. Declarația pe propria răspundere a fost implementată

Pentru a evita punctele de contact, ușile vor fi menținute deschise, dacă este posibil.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mult, sălile de clasă vor fi amenajate astfel încât să fie asigurată distanțarea fizică de minimum 1 metru între elevi. Dacă configurația sălii de clasă (suprafață, mobilier etc.) nu permite distanțarea fizică de minimum 1 metru, atunci spațiul va fi organizat astfel încât să se asigure distanța maxim posibilă între elevi.

Deplasarea elevilor în interiorul instituției trebuie limitată prin alocarea aceleiași săli pentru o singură clasă de elevi.

Principiul de urmat este „1 clasă de elevi= 1 sală”, cu excepția laboratoarelor și atelierelor, pentru care se va aplica protocolul de dezinfectare după fiecare grupă.

Masca de protecție, obligatorie în sălile de curs

Totodată, masca de protecție rămâne obligatorie în interiorul unităților de învățământ, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Astfel, elevii și personalul didactic/didactic auxiliar/nedidactic vor purta mască în permanență în interior; se recomandă ferm purtarea măștii de uz medical însă se admit măști de tip textil care să asigure acoperirea orificiilor nazale și a gurii; sunt interzise orice alte dispozitive care înlocuiesc

măștile, cu excepția vizierelor care sunt permise doar pentru cadrele didactice din învățământul special, potrivit Capital.ro.

Citeste si:// Prima zi de școală 2021// Mesaje și SMS-uri cu încurajări pentru elevi în prima zi de școală

Autoritățile recomandă intrarea în unitățile de învățământ prin mai multe căi de acces, pentru a reduce fluxul de elevi.Însă, dacă acest lucru nu este posibil, se recomandă respectarea distanțării fizice.

Preșcolarii nu sunt obligați să poarte mască, indiferent de vârstă, și nici în timpul orelor de sport.

Foarte important este că schimbul măștii de protecție utilizate între persoane este strict interzis.