Calendar Ortodox 18 septembrie. Ce sărbătoare este sâmbătă?

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 02 aug 2022, 05:45

Calendar Ortodox 18 septembrie

Sursa: doxologia

Calendar Ortodox 18 septembrie 2021. Pe data de 18 septembrie, creștinii prăznuiesc pe Sf. Ier. Eumenie, episcopul Gortinei și Sf. Mc. Ariadna.

În fiecare an, pe data de 18 septembrie,  creștinii  sărbătoresc pe Sf. Ier. Eumenie, episcopul Gortinei și Sf. Mc. Ariadna. 

Citeste si: Calendar Ortodox 16 septembrie. Sărbătoare mare pentru creștini! Iată ce Sfânt este prăznuit!

Cine au fost sfinții Ier. Eumenie, episcopul Gortinei și Sf. Mc. Ariadna?

Sfântul Eumenie este iubit de creștini pentru credinta si iubirea pentru Dumnezeu si pentru Mantuitor de care a dat dovada inca din tinerete.

Sfântul Eumenie a trăit în secolul al VI-lea. Acesta a fost ales episcop al Bisericii din Gortina. Asfel, a plecat la Roma, pentru a propovădui Evanghelia, iar de acolo a mers în Tebaida Egiptului, unde pe vreme de secetă, cu rugăciunile sale, pământul a primit ploaie.

Citeste si: Calendar Ortodox 15 septembrie. Sărbătoare importantă ASTĂZI pentru creștini! Iată ce mare Sfânt este prăznuit!

Mai mult, la Tebaida a trecut la cele veșnice, iar trupul lui a fost dus inapoi in Gortina.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, pe 18 septembrie, pomenim și pe Sfânta Muceniță Ariadna, care a fost supusă supliciilor în timpul împăratului Adrian (117-138), potrivit basilica.ro. 

Sfânta Ariadna a fost roabă la Tertill, mai mare al cetăţii Promisia, din ţara Frigiei. Dpă ce s-a născut unul dintre copiii lui, Tertill a  jertfit şi s-a închinat la zei.

Sfânta Muceniță Ariadna  a fost supusă unor chinuri de nedescris, din cauză că a refuzat să se închine la idoli. Stăpânul

ei a bătut-o fără milă, apoi, spânzurând-o, a strujit-o cu unghii de fier, după această a aruncat-o în temniţă şi a chinuit-o cu foamea multă vreme, ca să se lepede de Hristos şi să se închine idolilor neînsufleţiţi, potrivit Stirilekanald.ro.

În cele din urmă, Tertill a decis să o elibereze din temniţă. Însă, nu a lăsat-o să plece pur i simplu, a alergat după dânsa cu slujitorii săi, iar ea uitându-se înapoi şi văzând pe urmăritorii săi, a fugit şi, apropiindu-se de o piatră, s-a rugat lui Dumnezeu ca să o izbăvească pe ea din mâinile vrăjmaşilor.

Şi îndată, Dumnezeu a desfăcut piatra şi a intrat Sfânta Muceniță Ariadna înăuntru, iar piatră s-a strâns la loc cum a fost.

Prigonitorii s-au tulburat de frică şi, hărţuindu-se cu suliţele lor, singuri s-au împuns pe ei şi au pierit.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.