8 tipuri de dildo-uri și ce trebuie să știi înainte de a cumpăra

Author: Oana Iosif

Viața sexuală este importantă pentru oamenii de toate vârstele, iar relațiile de cuplu sunt revitalizate cu ajutorul unor jucării sexuale care aduc pasiune, erotism, varietate și senzații tari în dormitor. Cele mai populare accesorii pentru sex sunt dildo-urile, disponibile într-o gamă largă de modele, texturi și culori. Iată care sunt principalele tipuri de dildo și ce trebuie să știi înainte de a le cumpăra:

Tipuri de dildo în funcție de modul de folosire

Atunci când vrei să-ți alegi un dildo, gândește-te ce utilizare vrei să-i dai, pentru stimularea și excitarea organelor genitale și erogene:

1.   Dildo vaginal

Dacă alegi acest tip de dildo te vei bucura de momente fierbinți în dormitor, pentru că îl poți folosi atât solo, pentru masturbare, cât și în cuplu, pentru excitare în timpul preludiului. Alege dildo-uri vaginale realizate din materiale naturale, sigure pentru sănătate, și care sunt modelate în forme realistice, pentru orgasme intense.

2.   Dildo anal

Un alt tip de dildo care este foarte căutat de iubitorii de jocuri erotice este dildo-ul anal, cu ajutorul căruia se realizează stimularea și penetrarea anală, fiind utilizat în timpul preludiului, dar și în timpul actului sexual efectiv, pentru că asigură un plus de satisfacție sexuală.

Tipuri de dildo după formă

De cele mai multe ori dildo-urile au forma unui penis, dar există și alte tipuri de dildo care sunt echipate cu extensii pentru penis sau sunt realizate în formă de dopuri anale, așa că fiecare persoană își poate alege modelul preferat, pentru senzații erotice intense.

3.   Dildo realistic

Sunt cele mai populare modele și reprezintă prima opțiune atunci când se dorește achiziționarea unui dildo la preț accesibil, cu funcționalități diverse. Imită în detaliu forma și textura unui penis, fiind disponibil în culori și mărimi diverse, de la nuanțele tari, excitante, pînă la culori fosforescente sau chiar materiale transparente.

4.   Dildo alungit

Acest tip de dildo se aseamănă cu cel realistic, dar are forma unui pens stilizat, alungit, ce oferă o penetrare delicată, ce constituie un preludiu reușit, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

5.   Dildo în formă de dop anal

Dintre diferitele modele de dildo anal, cele în formă de dop se află în topul preferințelor, datorită senzațiilor excitante deosebite pe care le oferă, prin glandul rotunjit și atașarea unor testicule ce asigură atingeri plăcute în timpul penetrării.

6.   Dildo strap on

Pentru jocuri sexuale rafinate și sofisticate, cele mai bune tipuri de dildo-uri sunt cele strap on, care sunt dotate cu hamuri sau și curele ce pot fi atașate de lenjerie. Sunt dildo-uri cu penetrare simultană, pentru că au cap anal și cap vaginal. Astfel sunt recomandate și pentru pegging, așa că reprezintă o jucărie sexuală completă.

Tipuri de dildo în funcție de material

7.   Dildo-uri de silicon

Sunt cele mai populare modele de dildo, datorită calității materialului, fiind vorba despre silicon fără substanțe chimice sau compuși toxici. Se recomandă utilizarea unor lubrifianți pe bază de apă, care să asigure o penetrare nedureroasă și o alunecare excitantă. Este obligatorie curățarea dildo-urilor după fiecare folosire.

8.   Dildo-uri de sticlă sau metal

Aceste modele clasice de dildo sunt preferate pentru senzațiile tari pe care le oferă structura dură a jucăriei sexuale, care prilejuiește o penetrare fermă și o excitare puternică. Un avantaj suplimentar îl reprezintă curățarea ușoară, pentru ca dildo-ul să fie utilizat de mai multe ori în timpul partidelor de sex intens.

 

Folosirea unor jucării sexuale de tip dildo aduce un plus de fun în viața de cuplu și aprinde flacăra pasiunii, pentru scene fierbinți și nopți pline de extaz.