Detalii despre cupele menstruale de la Selenacup și răspunsuri la întrebări importante

Author: Ana Filip

Cupa menstruală, deși pentru multe femei este ceva absolut necunoscut, reprezintă un dispozitiv pentru perioada delicată a lunii ce există încă din anii ‘30. Cu toate acestea, abia recent a devenit populară în țara noastră. Mai mult, cercetările arată acum cât de fiabile sunt cupele menstruale. Ele sunt la fel de eficiente ca și tampoanele cu grad ridicat de protecție. Pe piață există multe tipuri de cupe menstruale, iar în România, printre cele mai populare sunt cupele menstruale Selena Cup. Însă, multe femei încă se simt intimidate de aceste dispozitive. Așa că, pentru a nu mai exista dubii, vom oferi detalii despre cupele menstruale de la Selenacup și răspunsuri la câteva întrebări importante.

Să începem cu o întrebare de bază: Ce este o cupa menstruală?

O cupă menstruală este o cupă de silicon mică, flexibilă, un dispozitiv medical am putea spune, care acționează că o pâlnie pe care o pliați și o împingeți ușor în canalul vaginal. Odată plasată, își recapătă forma și colectează fluxul menstrual. Poate fi purtată până la 12 ore și, odată plină, conținutul este aruncat în toaletă. Cupa trebuie spălată înainte de a fi purtată din nou.

Cum îndepărtăm cupa menstruală?

Îndepărtarea este similară cu cea a unui tampon intern. Ciupiți partea inferioară a cupei și trageți încet pentru a extrage cupa. La început va fi puțin mai dificil, însă cu puțină practică, îndepărtarea cupei menstruale va fi ceva extrem de simplu.

Cupele menstruale sunt mai puțin costisitoare decât tampoanele?

Cupa menstruală va fi cu siguranță mai ieftină pe termen lung. Acestea costă în medie între 40 și 72 de RON, în funcție de dimensiune. Multe femei alternează și folosesc chiar două cupe menstruale, astfel încât să poată folosi una în timp ce cealaltă este curățată. Cupele au o durată de viață de câțiva ani. Unele cupe menstruale pot rezista până la 10 ani, dar unii sugerează înlocuirea acestora la fiecare doi ani.

Sunt cupele menstruale cea mai ecologică opțiune?

Atâta timp cât sunt refolosibile, da! Cupele menstruale sunt mai ecologice decât tampoanele clasice.

Simțim cupa menstruală odată pusă?

Asta depinde de la persoană la persoană. Sunt femei care spun că nu simt nimic în momentul în care au cupa menstruală introdusă, altele spun că o simt tot timpul. Dacă o simțiți într-un mod care va deranjează, înseamnă că nu ați introdus-o bine. Îndepărtați-o și introduceți-o din nou. Desigur, cupa menstruală nu este tocmai confortabilă, dar nici de nesuportat.  

Ce dimensiune ar trebui să alegeți?

Din nou, aceasta este o chestiune de practică. Cupa Selena Cup este disponibilă în mai multe dimensiuni, în funcție de debit, și de dimensiunea vaginului. Desigur, ar trebui să vorbiți cu un specialist, reprezentant al magazinului, pentru a vă sfătui. Este posibil să nu nimeriți din prima dimensiunea potrivită, însă dacă vă cunoașteți bine, va fi simplu.

Există riscuri de scurgere?

Din nou, depinde de debit și de cupa menstruală aleasă. În general, nu există astfel de probleme, așa cum se întâmplă la tampoane. Dacă cupa menstruală este aleasă necorespunzător sau nu este poziționată corect, va puteți trezi cu scurgeri. De asemenea, dacă depășiți timpul recomandat, pot să apară astfel de probleme. Însă, aleasă conform caracteristicilor personale și folosită întocmai indicațiilor producătorului, nu trebuie să existe astfel de probleme.

Ce se întâmplă când trebuie să scoateți cupa într-o toaletă publică?

Pentru utilizarea eficientă a cupei menstruale, este esențial să aveți acces la apă curată. Este recomandat să clătiți cupa înainte de a o reintroduce. Deoarece puteți păstra cupa până la 12 ore, dilema băii publice este rareori o problemă. Dacă însă este nevoie de schimbarea cupei, caltiți-o bine înainte de a o purta  din nou. Dacă nu aveți acces la apă curentă, încercați să aveți o sticlă cu apă asupra voastră. Totuși, vetitati pe cât posibil băile publice. Cel mult, dacă știți că este mai greu de schimbat cupa menstruală într-un anumit context, folosiți în ziua respectivă un tampon.

Ce facem dacă ne sperie vederea sângelui?

Da, cupa va fi plină de sânge. Probabil, dacă doriți să folosiți o cupă menstruală, trebuie să depășiți acest detaliu. Sângele menstrual nu este ceva murdar sau de care să ne fie rușine. Este posibil să vă sperie cantitatea de sânge pentru că, atunci când sângerăm într-un tampon, nu avem aceeași apreciere pentru cât de mult sânge pierdem într-o zi. Folosind o cupă menstruală, veți învăța să fiți mult mai atentă la ceea ce simțiți și la corpul vostru. Pentru orice dilema, puteți consulta medicul ginecolog. Menstruația este ceva normal și trebuie tratat ca atare.

Trebuie folosit un anume săpun pentru a spăla cupa menstruală?

Experții spun că este suficient să folosim săpun, fără parfum, și apă curată. De asemenea, vă recomandă să dezinfectați cupa menstruală în apă clocotită la sfârșitul ciclului. Puteți face acest lucru într-o oală cu apă clocotită sau în cuptorul cu microunde, într-o ceașcă cu apă.

Există riscul apariției sindromului de șoc toxic cu o cupă menstruală?

Cupele menstruale pot fi responsabile de sindromul șocului toxic, dar riscul este scăzut. Conform studiilor 1 din 100.000 de femei pe an prezintă riscul de sindrom de șoc toxic. Totuși, vă recomandăm cu tărie să sterilizați cupa de câte ori credeți de cuviință, și obligatoriu la prima utilizare și între utilizările lunare.

În concluzie…

Depinde de fiecare femeie ce dorește să utilizeze în această perioadă delicată a lunii. Vă sfătuim să vă informați bine și, dacă considerați ca o cupă menstruală este ceea ce vă va ajuta să treceți mai bine peste această perioadă, atunci folosiți-o cu încredere. Cupele menstruale Selena Cup vă oferă protecție și garanție. Ele sunt accesibile ca preț și rezistență în timp. Pentru mai multe detalii, puteți vizita site-ul sau contacta reprezentanții magazinului. 

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.