A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. România a intrat în zona ROȘIE

Autor: Ana Dinu

 România a intrat în zona ROȘIE

Sursa: PixaBay

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. România a intrat în zona roșie.

Potrivit noii liste actualizate a țărilor cu risc epidemiologic, țara noastră a trecut în zona roșie.

Lista țărilor cu risc. România a intrat în zona ROȘIE

Comitetul Naționat pentru Situații de Urgență a adoptat, joi, Hotărârea nr.77 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat.

În zona roșie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Gorenlanda;

În zona galbenă au intrat:

- din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austraia, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas;

- din zona verde, în urma creșterii incidenței: Ucraina, Insulele Feroe și Lesholo;

În zona verde au trecut: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, se modifică HCNSU 43 din 01.07.2021 prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă precum și cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional.

Citeste si: CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. România a intra în zona galbenă

Bilanț coronavirus 30 septembrie

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.032 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 187 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.233.668 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.575

sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.118.816 pacienți au fost declarați vindecați. 

Până astăzi, 37.041 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 29.09.2021 (10:00) – 30.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 176 de decese (89 bărbați și 87 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș,  Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt,

Prahova, Satu Mare, Sălaj,  Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Citeste si: Bucureștiul intră în carantină! Rata de infectare a trecut de 6 la mie. Magazinele se închid la ora 18:00. Nunțile și botezurile sunt complet interzise

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.